łazik Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 no m3 e30 m wersji rajdowej[300km] kręciło się z tego co wyczytałem do 9300 tyś/min :mrgreen: ale czy to prawda? :roll: :roll: :roll: No wszystko fajnie pieknie ale Trolowi chodzilo o zwykłe beemki ze sa wysoko obrotowe dlatego nie bardzo rozumiem co miał na mysli :?: no pewnie nam wytłumaczy :mrgreen: może chodziło mu o to że dobrze idę dopiero w górnym zakresie obrotów :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 ja mysle ze Trolu miał na mysli ze po prostu ogolnie silniki BMW są mocniejsze i lepiej wchodza na obroty niz silniki innych firm... takiego np. fiata albo renault (nie obrazajac nikogo) tak dokladnie , chodzi mi o to ze BMW dobrze znosza jazde na wysokich obrotach , a wrecz nie lubia byc zamulane : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 ja mysle ze Trolu miał na mysli ze po prostu ogolnie silniki BMW są mocniejsze i lepiej wchodza na obroty niz silniki innych firm... takiego np. fiata albo renault (nie obrazajac nikogo) tak dokladnie , chodzi mi o to ze BMW dobrze znosza jazde na wysokich obrotach , a wrecz nie lubia byc zamulane : ) Akurat z tym to tak srednio sie zgodze , poczytaj sobie jak "dobrze znoszą jazde na wysokich obrotach" np E34 V8 to sie z deka zdziwisz :wink: A tak swoją drogą to co masz na mysli wysokie obroty ?? tzn tak liczbowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skasuj Opublikowano 23 Marca 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2006 ja mysle ze Trolu miał na mysli ze po prostu ogolnie silniki BMW są mocniejsze i lepiej wchodza na obroty niz silniki innych firm... takiego np. fiata albo renault (nie obrazajac nikogo) tak dokladnie , chodzi mi o to ze BMW dobrze znosza jazde na wysokich obrotach , a wrecz nie lubia byc zamulane : ) Akurat z tym to tak srednio sie zgodze , poczytaj sobie jak "dobrze znoszą jazde na wysokich obrotach" np E34 V8 to sie z deka zdziwisz :wink: A tak swoją drogą to co masz na mysli wysokie obroty ?? tzn tak liczbowo A ja nie wiem czy wszystkie modele , ale na bank o e30 moge to powiedziec bynajmniej o tych co ja mialem , a zarazem o tych co mial ojciec czyli e34 524td e36 oraz teraz aktualnie e38 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki78 Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2006 Oj panowie madrkujecie! Tak jak szanujecie swoją kobietę <bmw> tak wam się odwdzięczą w późniejszym czasie chyba że wcześniej się jej pozbędziecie. Pomyście ile waszych podzespołów cierpi(przekładnia,wał, most, półosie itp...) przy gwałtownym ruszaniu, szpanerskich popisach Co do odłanczania pompy paliwowj to jest super sprawa pomyście jak pompa męczy się pod obciążeniem(szybsze zużycie). Nie zaleca się odłanczać pompę na stałe iż nie ma w tedy smarowania pompa a w benzynie może być woda. Co do chłodzenia wtrysków, nie zgodzę się z tą opinią. Nie można czegoś chłodzić przez co nie przechodzi paliwo,wtryski są wyłączone. Nawiązując do tematu głównego, posprawdzałem wszystko i niczego nie zauważyłem. Ale wpadłem na pomysł co zrobić ze znikającym paliwem. Założyłem na przewód paliwowy elektro zawór, podpiołem go pod przekaźnik wyłanczający pompę podczas pracy samochodu na gazie. i jest wszystko ok Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miki78 Opublikowano 3 Maja 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2006 Mimo wszystko (po założenu zaworu odcinajacego paliwo) martwiło mnie to znikające paliwo. Niemogło być nic innego jak listw lub wtryski(choć wtryski wykluczałem). Więc załatwiłem sobie cały komplet listwy z wtryskami(100zł) i wymieniłem jest wszystko ok. Paliwo nie znika, bez zaworu odcinajacego paliwa. Dziwna sprawa ale zlokalizowana. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi