Endriu250588 Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 chłopaki pomóżcie... bmw_beer mam BMW e36 325 VANOS Z 94r <bmw_1> . Jak kupowałem <bmw_2> to koleś mówił mi ze w silniku są kolektory aluminiowe i mogę spokojnie założyć zwykły gaz(NIE SEKWECIA).... ale inni mówią ze są to plastikowe!!! Jesli jest ktos kto wie cos na ten temat i jak sprawdzić czy sa to plastiki czy alu to piszcie!!! <bmw_4> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 kolego kolektory alu wystepowały w silniku 12v z ty masz 24v wiec masz plastik, we wszystkich 24v 6r były plastikowe, do wszystkiego można założyć zwykły gaz ale po co( cena ok 1tys roznicy na zwykłej ins.duże strata mocy i jak nastapi wybuch moze dużo szkod narobic, nawet na kolektorze alu przy zwykłej ins. jak strzeli to najbardziej narazona jest przepływka a koszt zakupu nie mały) wiec jeżeli decydujesz sie ma gaz zakładaj sekwencje i jeżdzisz spokojnie-spadek mocy nie odczuwalny,spalanie mniejsze od zwykłej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endriu250588 Opublikowano 11 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Dzięki wielkie !!! narazie sie nie decyduje na gaz bo mam za co jezdzić :lol: pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi