slawek44 Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Hejka. Co nie ktorzy forumowicze moze mnie kojarza bo prosilem tu na forum o pomoc w wymianie silnika m40 po urwanym pasku rozrzadu. Silnik juz wymieniony i nawet podoba mi sie jego praca tylko ,ze... Jak jest zimny to ma strasznie niskie obroty, jak che ruszyc ostro to muli i przerywa przez chwile ale jak zalapie to juz leci wporzo i problem sie nie powtarza. Czy to moze byc wina np kabli? Troche sie ten silnik nalezal w szrocie to przerdzewialy moze? Lub co to moze byc innego? Druga sprawa co jakis czas zaswieca mi sie a raczej mruga nierownomiernie kontrolka- wykrzyknik w kole i to kolo ma jeszcze obrecze po bokach. Od czego to jest? I trzecia sprawa silnik nie nagrzewa sie jak powinien, wskazowka od temp. wody jest caly czas troszke powyzej niebieskiego koloru w czasie jazdy, jak sie zatrzymam to podejdzie prawie pod polowe ale jak rusze to po okolo jednym kilometrza spada spowrotem do poprzedniego stanu. Czy to jest wina termostatu? W aucie jest cieplo i ogrzewanie dziala normalnie. Ładnie proszę o rady i opinie mili forumowicze i oczekuje licznych i trafnych odpowiedzi. Pozdrawiam PS Silnik zmienialem sam a specjalista nie jestem wiec moze zpomnialem o jakims kablu albo sam nie wiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kri$$ Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Ta kontrolka jest od układu hydraulicznego hamulca - świeci się jak jest za mało płynu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilii Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 moze termostatu w ogole nie masz i gdzie w tej holandi mieszkasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 Wykrzyknik w kole to hamulec,mało płynu lub zużyte klocki,a temp.to raczej termostat,bo nie zatrzymuje płynu, żeby nie szedł do chłodnicy,a tam się schładza,więc spada temp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek44 Opublikowano 9 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 Dzieki koledzy. Do dzis mieszkalem w tilburgu i wlasnie sie przeprowadzam do Renkum kolo Arnhem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilii Opublikowano 9 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2008 to fajnie wlasnie tam mieszkam tylko nie mow ze pracujesz w albercie ja obecnie jestem na urlopie bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek44 Opublikowano 11 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 Ale mieszkasz w tilburgu czy w renkum? Bo ja to mieszkania szukam aktualnie i ciezko mi to wychodzi. A pracuje gdzie sie da. W albercie jeszcze nie pracowalem ale myslalem o tym. Moze sie stykniemy kiedys tutaj he? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi