dj_drops Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Witam. mam taki problem, moja bunia od samego kupna dużo za dużo paliła (tzn. około 18L/100 przy spokojnej jeździe). Ale ostatnio przeżyłem szok :shock: patrze na OBC i widze 39,5L - chwila konsternacji - S/R - i po chwili znowu wskakuje 39,5L. Realnego spalania wychodzi mi 20L/100 długo przy takim spalaniu nie pociągnie mój budżet. Ma ktoś jakieś dobre rady, albo dobrego fachowca który mógby to zdiagnozować ? Dla porównania E34 530 mojego znajomego w mieście pali 12-13L/100 i nie jest emerytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaspri84 Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 powiem to co juz nie raz pisalem Krzysiu z Jetronika na opolskiej !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj_drops Opublikowano 6 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 no właśnie już raz u niego byłem, ale wtedy z innym problemem, a tak wizyta też się wiąże z kosztami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Witam.mam taki problem, moja bunia od samego kupna dużo za dużo paliła (tzn. około 18L/100 przy spokojnej jeździe). Ale ostatnio przeżyłem szok :shock: patrze na OBC i widze 39,5L - chwila konsternacji - S/R - i po chwili znowu wskakuje 39,5L. Realnego spalania wychodzi mi 20L/100 długo przy takim spalaniu nie pociągnie mój budżet. Ma ktoś jakieś dobre rady, albo dobrego fachowca który mógby to zdiagnozować ? Dla porównania E34 530 mojego znajomego w mieście pali 12-13L/100 i nie jest emerytem ja bym termostat obstawiał - silnik niedogrzany to i pali więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KobeS71 Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 albo sonda lambda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj_drops Opublikowano 6 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Problemów z temperaturą nigdy nie miałem. Idąc tropem sondy lambda, takie spalanie i zły odczyt kompa może być spowodowany DUŻYMI nieszczelnościami w układzie wydechowym ? Dodam jeszcze że poprzedni właściciel wydłubał kata i zaspawał, ale za cholere nie wiem czy mam jedną sonde czy dwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banan_owiec Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 może być spowodowany DUŻYMI nieszczelnościami w układzie wydechowym ? Jeśli sonda lambda to nieszczelności raczej nie będą miały wpływu jeśli są za sondą... Tu może być walnienty kolektor wylotowy (czy jakoś tak?) albo katalizator. Idąc oczywiście tropem lambdy Podejrzewam, że masz 2 sondy - przed i za katalizatorem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj_drops Opublikowano 6 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Z tego co mi znajomy mówił mam połatany nieźle katalizator i pewnie nie szczelny oprócz tego sporo innych dziur w układzie co by potwierdzało słowa Krzysia z Jetronika że to dziury... ale szukam jeszcze wszelkich innych niespodzianek które mogą mnie spotkać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KobeS71 Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 No to wydłub kata i załóż przelotówke jak sprzedasz używanego kata, koszty będą znikome Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj_drops Opublikowano 6 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Problem taki że ktoś przedemną wydłubał kata i zrobił to mało fachowo, a jak ostatnio zmieniałem koła, to w końcowy mam dziure jak 10zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KobeS71 Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 a w końcowym to normalka, jak niemasz z nierdzewki to juz tak bywa (no może nie jak 5 zł hehe)- w tym roku 2 razy łatałem. Mówię Ci załóż przelotówkę bedzie dobrze, a końcowy na spalanie raczej nie rzutuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj_drops Opublikowano 6 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 przelotówke miałem w e30, od 2-rurki do końcowego wolnego kwasiak 2" i już mi się to nie podoba, ma być jak fabryka albo chociaż jak najbliżej... a napewno ma być cicho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 No i własnie to jest dramat jak sie kupuje V8 M60 wycinka kata + porzeźbiony układ wydechowy to masakra dla spalania V8 jest o tyle wredne ze ma 2 sondy i z kim bym nie gadał to lepiej nie ruszac seryjnego wydechu bo w przypadku twórczosci ludowej na tłumikach masz gwarancje ze spalanie wzrosnie lub komp zacznie swirowac . Moim zdaniem to najpewniej bedzie wina sondy mozliwe ze jesto uszkodzona albo inna opcja to ze jest wspawana w niewlasciwym miejscu. Kurcze zeby zjarac 20L/100 to bym musiał krecic bume prawie na kazdym biegu powyzej 4tys , teraz jezdze i mimo ze mam 250kg wiecej niz u Ciebie to spalanie na poziomie 12-13L. Jezdz na jakiegos kompa zeby sprawdzili te sondy :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj_drops Opublikowano 6 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Ma ktoś namiar gdzie mi to za pifko zrobią :lol: bo przez to spalanie mnie malo na co stac :roll: Co nie zmienia faktu że jak mi tyle pali to przestałem oszczędnie jeździć bo nie ma sensu, nie ważne jak 20 jest :? Dlatego wydech chce doprowadzić jak najbardziej do serii + plus ewentualnie wymiana sond. I teraz pytanie, gdzie one są, bo na realoem znalazłem jedną?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banan_owiec Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 A czy przypadkiem to nie tu? Część No.18 to lambda i wygląda mi to tak jak by druga miała być po prostu obok... Poprawcie mnie jeśli się mylę! A najlepiej na kanał i sprawdź sam Z resztą... Podjedź sobie na ul.Góralską. Gość weźmie Ci autko na kanał i powie co w trawie piszczy, co trzeba zrobić i za ile. Za diagnozę nie bierze ani grosza. A potem już sobie zdecydujesz co dalej... Wiesz, ludzie różne piwa piją, heheh :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj_drops Opublikowano 8 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 To już jest więcej niż pewne że na góralskiej będe robił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi