szary Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 witam wszystkich Posiadam BMW E46 diesel i od jakiegos czasu przy odpalaniu zapala mi sie pomaranczowa kontrolka sygnalizujaca olej po czym gasnie. Trwa to bardzo krotko i nie zapala sie podczas jazdy.Olej wymienialem 3 miesiace temu. Jezeli ktos moze mi pomoc prosze o wiadomosc pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kri$$ Opublikowano 5 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 primo: jak piszesz całego posta pogrubioną czcionką, to wcale nie powoduje, że jest on czytelniejszy i przeczyta go więcej osób secundo: a jak poziom i ciśnienie oleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 wlasnie, sprawdziłbym cisnienie oleju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzapan Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Witam, Mialem podobnie w mojej e46 (benz) ale pomaranczowa kontrolka oleju zapalala mi sie po zgaszeniu silnika i palila sie ok 3 sek. po czym gasla. Dolalem 100ml oleju i przestala sie zapalac. Tak jak pisza moi przedmowcy sprawdz cisnienie i poziom oleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzius2 Opublikowano 8 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2008 ja znowu miałem taki problem że po wymianie oleju po zapaleniu silnika długo świeciła się czerwona kontrolka oleju a przyczyną był zły filtr oleju a dokładnie problem z wewnętrznym zaworem kupiłem inny filtr i jest dobrze tylko że ja mam benzyniaka a nie diesla pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi