dobrzyk Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Witam mam problem kupilem BMW 520 silnik m20b20 129km mam instalacje gazowa i butle 60litrow i na 60 litrach robie ok 260km przy bardzo spokojnej jezdzie nie przekraczalem 100km/h a srednie spalanie pokazywal w granicach 7-9 litrow;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 Wow to przepał jak w cieżarówce :shock: Najprawdopobniej sonda lambda takie cyrki wyczynia ewentualnie fatalnie wyregulowana instalka gazowa , najlepiej podjedz do jakiegos sprawdzonego zakładu gazowniczego i niech sprawdza sonde na kompie wtedy bedziesz wiedział o co biega :wink: Tak dla porównania ja w 3 litrówce mam spalanie na poziomie 13L teraz przy jezdzie dynamicznej ale bez przegiec :wink: przy spokojnej jezdzie 11L :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobrzyk Opublikowano 3 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2008 hmmm a ile mniej wiecej trzeba zaplacic za regulacje gazu?? ile powinna palic taka bawarka??? mam jeszcvze jeden problem na zimnym silniku wyłącza sie obrotomierz i wskażnik zuzycia paliwa;/ raz dziala raz nie przy tym mruga Inspekcja;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 Miałem taką E34 ze zwykła gazownią,paliła ok.13 litrów w cyklu mieszanym i jeździłem normalnie. Jak załozyłem 17 alu i opony 265 z tyłu,a 235 z przodu wzrosło o jakieś 2litry,więc 15. Jak chciałem troche podeptać to pod 18-19 podchodziła,ale to już deptanie ostre. Najoszczędniej chyba 9l/100km w trasie mi wyszło. Regulacja gazu od 20zł do 100 jeśli jakieś problemy będą,wymienią filtry itd. Licz się z tym,że każą Ci kupić nowy filtr powietrza,świece,przewody wysokiego napięcia,być może kopułkę jeśli będzie w złym stanie. Ale wtedy jest zupełnie inna jazda,naprawdę warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobrzyk Opublikowano 4 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2008 dzieki bardzo za pomoc:) a co z ta inspekcja?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareknes Opublikowano 6 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2008 Licznik swoje latkamai elektronika zawodzi.JA u siebie mam przod zegary ze swojego roku 91 elektronike z 2litrowki z angola 96 przelozylem tylko swoj eprom tzn taka zielona kosteczke z tylu zegarow i wszystko smiga jak nalezy. A o inspekcji poszukaj na forum jest to dosc dobrze opisane.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi