gilus140 Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Ile kosztuje cała wymiana rozrządu w bmw e36 320 m50? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter17 Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 o ile mi sie wydaje to m50 ma lanczuszek a to jest dosyc spory wydatek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gilus140 Opublikowano 30 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Byłem u mechanika i powiedziano mi ze jest za długi łańcuch i trzeba rozrząd wymienić. Czy da sie wymienić go bez kupowania rozrządu kompletnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BatonMW Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Rozrząd kompletny-o co pytasz?Masz motor z vanosem?Jakie masz objawy? Generalnie rozrząd w m50 wystarcza na cały okres eksploatacji silnika,ale można wymieniać wszystko-może wystarczy zmienić same napinacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 M50 nie miały vanosa,dopiero M52.Z tego co wiem to rozrząd starcza na co najmniej 1mln km przy intensywnej jeździe.Może zmień mechanika.Mi też mówili,że stukają panewki,jak okazało się to wentylator ocierał o plastik.Dupa nie mechanicy.Tylko serwis i to autoryzowany.Reszty nie polecam. <bmw_3> <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BatonMW Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 tomasso12-nie wprowadzaj kolegi w błąd skoro sam nie wiesz-. M50 były z vanosem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Tylko serwis i to autoryzowany.Reszty nie polecam. Troche przesadzasz bo jest sporo warsztatów którym czesto nawet ASO podsyłaja beemki jak sobie z nimi nie radzą przykładem jest np STANDO we wrocku . M50 nie miały vanosa Oczywiscie ze M50 były robione z vanosem i bez vanosa. Generalnie rozrząd w m50 wystarcza na cały okres eksploatacji silnika,ale można wymieniać wszystko-może wystarczy zmienić same napinacze. Tak jak pisze BatonMW , łancuch w M52 czy tam M50 jest teoretycznie montowany dozywotnio ale zaleca sie przy 250-300tys km go sprawdzic czy przypadkiem sie troche nie wyciągnął , sprawdz dokładnie co tam sie dzieje bo sam łancuch nie jest az taki drogi ale tekst mechanika ze trzeba wymienic cały rozrząd jest troche lekko mowiac bardzo ogólnikowy http://www.allegro.pl/item461771992_lancuch_rozrzadu_bmw_m50_m52_m54_nowy_w_w.html http://www.allegro.pl/item461771994_lancuch_rozrzadu_bmw_m50_m52_m54_nowy_w_w.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur2310 Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 Tak jak koledzy tutaj podpowiadają łańcuch rozrządu jest raczej w autach od remontu do remontu silnika. Wiem bo sam jestem mechanikiem ale też mój szwagier ma BMW 5 3,0 E34 i też ma łańcuch a jak był w serwisie to mu powiedzieli to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi