fabner Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 witam, (e36 318i m43,lpg) mam taki oto problem, na benzynie strasznie skaczą mi obroty na "wolnych obrotach" , jak pale na gazie to wszsytko równiótko i chodzi dobrze, na benzynie mam problem z odpaleniem i utrzymaniem (jak już odpalę) silnika żeby nie zgasł, jak jadę i przełącze na benzynę to chodzi dobrze ale jak już hamuje i zmniejszam obroty to znowu skacze, dzieje sie tak tylko na benzynie, co to może być dzięki i pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szafarzszafarz Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Według mnie przyczyną może być zatkany filtr paliwa (filtr benzyny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BatonMW Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Zapsikaj wd40 kroka,porządnie go wyczyść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Tak właśnie wychodzi jazda na gazie.Miałem dwie bunie z gazem i to samo.Dlatego teraz takiego paliwa jak gaz nie uważam.Sprawdź silniczek krokowy,lamdę.Na pewno to one są przyczyną złej pracy silnika.Filtry wykluczam. <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi