piter18 Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 witam wszystkich. mam takie pytanie: w jaki sposób może mi się dostawać woda pod podłogę samochodu BMW 318. czy może być to przyczyna szyberdachu. jeśli ktoś by wiedział proszę o radę gdzie może być odprowadzenie wody z dachu???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareknes Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Ja wymienialem caly szyberdach odprowadzenie wody jest na 4 rogach i ida weze w slupki. Woda pod tapicerke moze dostawac sie tez przez wyrypane podluznice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robsajson Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Jest kilka opcji.Zależy w którym miejscu podłogi masz mokro.Pod tapicerką masz plastikowe korki w podłodze,któryś mógł odskoczyć.Moze to nie być woda tylko płyn chłodniczy, czyli elektrozawór strzelił.Znajomemu zgniła podłoga pod tapicerką z lewej strony pedału sprzęgła i też miał mokrą podlogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baryPL Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 Mi też gniła podłoga po tapicerka za fotelem kierowcy miałem dziurę średnicy około 2cm kupiłem klej do metalu i obeszło się bez spawania :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter18 Opublikowano 30 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 dziękuje serdecznie za rady będę sprawdzał wszystkie możliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kri$$ Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 u mojego kolegi (co prawda w fiacie tipo) przyczyną był właśnie szyber... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baryPL Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 wydaje mi się że gdyby to był szyber to zaczęło by się od wilgotnych foteli daje 99% że dziura w podwoziu a gdzie dokładnie masz tę wilgoć :?: podnieś wykładzinę i poszukaj jakiejś dziurki zacznij szukać tam gdzie najbardziej wilgotno i napisz co tam odkryłeś :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kri$$ Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 u mojego kolegi (co prawda w fiacie tipo) przyczyną był właśnie szyber... wydaje mi się że gdyby to był szyber to zaczęło by się od wilgotnych foteli na logikę tak, ale u niego nieszczelność była tak umiejscowiona, że kapało bezpośrednio na dywanik... jest to oczywiście mniej prawdopodobne od dziurawego podwozia, aczkolwiek nie wykluczałbym z góry takiej przyczyny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCHU 77 Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2008 przez przednie słupki poprowadzone są odpływy czyli rurki od szyberdachu warto by było sprawdzić tuż przy dachu czy się nierozłączone, jeśli tak to woda będzie ciekła po słupku na podłogę i stąd może być zamoknięte, a dolny odpływ może być prawdopodobnie za nadkolem przy progu, tzw lejek który znajduje się przy szyberdachu lubi się zapchać proponuję odnaleźć go i powietrzem lub miękim drutem przepchać go. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi