AWV Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 Siemaka Potrzebuje ustawić światła (wsadzony xenon ale świeci okropnie wysoko - nie da się śrubkami regulacyjnymi tego zrobić), dodatkowo chce zmienić spinki błotnika-zderzaka przedniego i wszystko ładnie spasować... i najważniejsze ustawić szczeliny między kloszami lamp a resztą. tylko nie wiem gdzie mam się udać może ktoś zna warsztat który by się podjął tego zadania. Z góry dzięki za odp AWV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 nie potrzebujesz warsztatu. Regulację świateł załatwisz długim kluczem (13 albo 8, zobacz jakie masz śruby na górze lampy). Dostęp do śrub na dole jest utrudniony, poświeć latarką, dostęp od komory silnika. Jak wykręcisz śrubę i wyjmiesz lampę jest takie plastikowe g* którym regulujesz "szczeliny". Przy dokręcaniu lampy trzeba to g* przytrzymać od przodu śrubokrętem. Ew na pałę podjedź do stacji diagnostycznej i poproś o ustawienie świateł. Zapłacisz 30zł, ale będziesz miał spokój (w mercedesie mi zrobili za darmo, ale to dlatego ze zawsze u nich przeglady robie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 30 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 Właśnie te śrubki regulacyjne mam połamane (nie wiem jak to się stało). Ale dzięki za info spróbuje podziałać coś metodą garażową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi