///M3 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 witam tak myslalem nad filtrem stożkowym a ze nie mam pojecia co to da ( co powinno dac wiem a co da nie ) i czy do mojego 1.8 z gazem mozna to zamontowac ? czy przez gaz cos sie nie bedzie dzialo ? i co powinno mi to dać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaspri84 Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2008 ogolnie jesli autko posiada gaz to odradza sie zakladanie filtra stozkowego. umyslnie auto ma niedostawac wiekszej dawki powietrza. Wyjątkiem jest BLOS gdzie stozek jest jak najbardziej wskazany. Jesli jednak zdecydujesz sie na taka zmiane pamietaj o tym zeby bylo to zrobione porządnie tj.dolot z filtrem poprowadzony jak nalerzy,obudowany osloną termiczną itp. Zreszta poszukaj zdjec rafala i jego compakta a zobaczysz o co mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi