DTM Power Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2008 Witam, Tak jak w temacie..Czy warto się zamienić Moja E36: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=462536879 Na E34 http://www.allegro.pl/item464924507_bmw_e34_525i_gaz_skora_tempomat_klima_polecam.html Pomóżcie bo dylemat jak Cholera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Generalnie zamiana z E36 na E34 jak najbardziej ... ale czy akurat w tym wypadku sie opłaca to nie wiem , musiałbys auto obejrzec na zywo , ale czytajac to ogłoszenie gosc lekko koloryzuje -w panelu srodkowym sa tylko przełaczniki od przednich szyb (wiec raczej nie jest to pełna elektryka) -zaspawane klamki w drzwiach (w limuzynie to jakies nieporozumienie) -wloty na masce w E34 (pomyłka jakas) -spalanie gazu w M20 na zwykłej instalce raczej na trasie bedzie 11L po miescie nie ma opcji zeby było mniej jak 14L -klimatyzacja tylko zaznaczona w ogłoszeniu (na 99% najpewniej nie działa a jedynie "figuruje" w wyposarzeniu auta) -zdjecia sa tak kiepskiej jakosci ze za wiele z nich nie wywnioskujesz Moim zdaniem jak nie masz daleko do tego goscia to mozna podjechac i zobaczyc na zywo ale jesli masz wiecej jak 200km w jedna strone to bym sobie to odpuscił :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj_drops Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 jakoś średnio mi podchodzi to e34 co do gazu się nie wypowiem, ale te wloty na masce, tak skóra coś na ten rocznik za ładna (chociaż jeżeli jest taka jak na zdjęciach to dla samych części można kupić ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 skóra coś na ten rocznik za ładna (chociaż jeżeli jest taka jak na zdjęciach to dla samych części można kupić Kpl skóre do e34/e32 mozna juz kupic za 500-800zł i na 99% własciciel wlasnie tak zrobił były welury w srodku i dla uatrakcyjnienia ogłoszenia załozył skóre ja bym tego na czesci nie brał , najlepiej poprosic własciciela o zdjecia w wiekszej rozdzielczosci -najlepiej od razu wewnetrzne dolne krawedzie wszystkich drzwi -zdjecie kielichów amortyzatorów -fotka fotela kierowcy itd itp Z tych zdjec w ogłoszeniu to widac jedynie ze gosc sprzedaje E34 ale dokładnie mankamentow na tych fotach nie znajdziesz mozna sobie jedynie gdybac :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Nie przyglądałem się zbyt dokładnie,ale tylna klapa zaszpachlowany znaczek BMW,nie zrobione dobrze,bo widać,że odstaje i pewnie niedługo odpadnie. Na masce ten sam numer,nie mówiąc o "wlotach",co to jest? Jeśli zamienisz na E34 to jak najbardziej jestem za,ale jak Mordulec pisał,niekoniecznie na to E34. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DTM Power Opublikowano 26 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Wczoraj byłem ją oglądać i na pierwszy żut oka jest ok ale widać na progach granice malowania, silnik tak od 3,5 tys zaczyna porządnie ciągnąć, al po podniesieniu maski słychać cykanie takie "cieniutkie" pewnie zaworki cykają, styłu coś puka w zawieszeniu tak metalicznie "głucho" (może sie źle wyrażam ale inaczej nie umie opisać pukania) ponoć gumy trzymające most czy coś tam. ogólnie skóra zadbana ładnie, ale wymienione wyżej mankamenty u mnie w E36 nie wystąpują. A więc raczej odpada. Aha szczere dzięki wam za odpowiedzi. Pozdrawiam Marcin P.S. Ale nie poprzestaje na szukaniu w E34 520i lub 525 i oczywiście manual, bo automat do mnie jest zanudny a zarazem świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 silnik tak od 3,5 tys zaczyna porządnie ciągnąć, al po podniesieniu maski słychać cykanie takie "cieniutkie" pewnie zaworki cykają Lepiej jak cykaja , niz jakbys ich wcale nie słyszał i tego sie trzymaj przy ogladaniu nastepnej E34 z silnikami M20 lub M30 lekkie cykanie jest jak najbardziej normą jesli nic nie bedzie słychac to najprawdopodobniej został ustawiony za mały luz zaworowy i za jakis czas bedzie kaszana z tego silnika. Powodzenia w poszukiwaniach :drunk: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DTM Power Opublikowano 27 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2008 Acha o zaworach tego nie słyszałem . Dzięki za wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tukan Opublikowano 30 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2008 ale widać na progach granice malowania Jeśli chodzi Ci o fragment progów (od krawędzi drzwi tak ok 0,5cm) -to jest jak najbardziej poprawne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DTM Power Opublikowano 5 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2008 Dzięki Wam za podpowiedzi już nabyłem E34 2L w gazie rok 1989 za 3800. Kolor Delphin-metalic. Piękny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bmw316i Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2008 DTM Power kiedys tez myslalem zeby zmienic e36 na e34. Wiadomo ze designu nie ma co porównywac, 2 inne epoki ale chyba kazdy sie zgodzi ze e34 porządniejsza. Znasz takiego rapera Wisnia WRZ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DTM Power Opublikowano 16 Listopada 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2008 tego rapera nie znam, a o co z nim chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi