zad Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 W związku z tym że idzie zima a hamulce z przodu już się prawie skończyły, przyszła pora na wymianę. Mam pytanko które tarcze wybrać ? Mowa o tarczach wentylowanych. Gładkie Brembo czy nacinane ATE power disc? Pozdrawiam dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoRzAn Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Dobre pytanie sam chcę wymienić i dołączam sie do postu. A z tego co słyszałem że jak ktoś jeździ stylem sportowym to nacinane wentylowane tarcze lepiej sie sprawdzą za to klocki się szybciej skończą (nawet jak sie kupi komplet brembo lub ATE tarcze + klocki ) ?? Prawda to czy bajera ?? więc wnioskuje że jak jeździ sie płynnie i spokojnie to można wybrać zwykle tarcze wentylowane nie nacinane ??? Może faktycznie bedzie to miało wplyw na zużycie klockow ??? pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx_sz Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Powiem wam tak handluje takimi tarczami a wiec ATE sa naprwade dobre mam sam u siebie i jest git a co do nacinanych no to macie racje beda sie szybciej scierac ale tez lepiej hamowac. Brembo dobra firma wiara to kupuje ale przewaznie jak sprzedaje to do BMW polecam ATE i jeszcze nikt nigdy z pretensjami nie przyszedł Pozdrawiam <bmw_2> [ Dodano: 20 Październik 08, 12:59 ] A wiec tak dowiadywałem sie wszystkiego jesli byscie chcieli nacinane tarcze ATE to przy zwykłych klockach nie ma szans bo spadna odrazu. Klocki dedykowane pod tarcze nacinane kosztuja w granicach 400 zł a nawet i w góre . Ja bym wam polecał ATE ale gładkie tarcze wentylowane i załozyc do tego klocki również ATE i bedzie miód Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kulwik Opublikowano 20 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2008 Jeśli chodzi o tarcze to nie ma co oszczędzć!! Ja kiedyś kupiłem do E34 tarcze (nowe) z klockami za 100zł na strone. Zajarany byłem jak gwizdek, do czasy jak po hamowaniu ze 180 do 60 nie wpadłem w kałuże, tarcze sie tak pogeły że nie szło jechać Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zad Opublikowano 21 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 dla zainteresowanych oto zestawy i ceny jakie udało mi się znaleść na allegro . http://www.allegro.pl/item454306065_tarcze_brembo_klocki_ferodo_bmw_e36.html http://www.allegro.pl/item447376357_tarcze_ate_power_disc_klocki_bmw_3_e36_e46_z3_z4.html W związku z tym co mówi Nx_sz że nacinane tarcze mogą szybciej zużyć kolocki zdecyduje sie na gładkie brembo. Nacinane napewno lepiej by wyglądały, ale zestaw brembo + ferodo do mnie bardziej przemawia. Dzięki za pomoc Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nx_sz Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 dobry zestaw napewno na nim polatasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk Opublikowano 22 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 mam nacinane tarcze ATE i klocki ATE - zużycie normalne, hamuje świetnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szakal80 Opublikowano 23 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 ja smigam na gladkich brembo i klockach ferodo ten zestaw rowniez spisuje sie swietnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi