zabafilip Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Witam, Ostatnio dawałem do przeszycia skórę od mojej E36, siedzisko jest wciskane na 4 plastikowe bolce, wyciskamy i mamy wyciągnięte. Cały materiał ( w tym wypadku była to skóra ) jest ponaciągana za takie "zęby" i można to samemu zdjąć. O co dokładnie chodzi. W nowej E30 mam przetarte oparcie kierowcy, z tego co widziałem demontaż jest podobny ( przynajmniej oparcie tak ma ), co do siedziska nie sprawdzałem. Plan mam taki: kupuję fotel pasażera ( bo zawsze w lepszym stanie ), odzieram go z tapicery i zakładam na fotel pasażera i mam fotel jak nowy . Myślę że będzie pasować... co myślicie ?? Koszt takiego fotela na allegro to 150 zł + przesyłka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Predator Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Ciekawy patent ale mimo to wolał bym chyba oddać fotele do tapicera. A może niech ci naszyje po bokach jakaś skore? <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabafilip Opublikowano 19 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Co orginał to orginał. Jak auto wróci od blacharza to obadam dokładnie temat czy idzie to zrobić i dam znać [ Dodano: 19 Październik 08, 20:09 ] Ciekawy patent ale mimo to wolał bym chyba oddać fotele do tapicera. A może niech ci naszyje po bokach jakaś skore? <bmw_3> W E36 miałem skórę, w E30 mam welur <bmw_1> <bmw_2> [ Dodano: 18 Maj 09, 21:00 ] Ciekawy patent ale mimo to wolał bym chyba oddać fotele do tapicera. A może niech ci naszyje po bokach jakaś skore? <bmw_3> Fotele pasażera i kierowcy różnią się jedynie szynami dolnymi i bocznymi mechanizmami. Dla sprawnej osoby ( co już to robiła ) przerobienie fotela z fotela dawcy to kwestia 20 min. A na allegro bardzo często są tylko i wyłącznie fotele pasażera w zajebistym stanie. Tak więc kupujemy taki i z 2 robimy jeden - nowy. <bmw_1> Ciekawa sprawa to że mechanizmy boczne są uniwersalne i pasują również do coupe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi