zabafilip Opublikowano 16 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2008 Witam, Witam, Mam w komorze silnika takie coś jak na fotach. Kiedyś gdzieś przypadkiem widziałem coś takiego - "zawór zwrotny" ( ma to mieć jakiś wpływ na spalanie ). Jak sądzicie, co to naprawdę jest? Pozdrawiam, <bmw_1> <bmw_2> <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Predator Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Moje bmw spełnia normy euro 2 i mam założone coś takiego tylko za u mnie jest to podłączone do jakiegoś podciśnienia i przepustnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabafilip Opublikowano 17 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Moje też spełniało dopóki ktoś nie wywalił katalizatora... Ale nie wiem czy to ma coś z tym wspólnego <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Predator Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Jak czy ma coś wspólnego, jest to cześć tego całego euro2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabafilip Opublikowano 17 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Ma to zmniejszyć emisje spalin? Ale jak? Może szkop to zamontował bo wywalił kat, a to chyba dla aut co są bez katalizatora - z tym spełnia normę Euro 2, ale jak to podłączyć. Ma ktoś może schemat? Znalazłem trochę informacji na temat tego ( KLR-BM03 ). To coś nazywa się dokładnie Twin-Tec: Link1 Link2 Link3 Link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Predator Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Kolego ja mam katalizator i to ustrojstwo, jak ktoś u ciebie wyciął katalizator to na pewno nie niemieć. Przyglądałem sie właśnie temu u siebie i myślę ze raczej ciężko będzie to na nowo podłączyć ( dolny waz od tego przechodzi przez jakiś przekaźnik czy coś takiego a potem do filtra cząstek stałych tzn taka spora puszka metalowa z dwoma wężykami, a górny cieńszy idzie do jakiegoś czujnika wężykiem, potem z niego drugim idzie znowu do jakiegoś ustrojstwa podciśnieniowego i znowu gdzieś dalej ale nie widać gdzie ). chyba lepiej to zostawić tak jak jest, zresztą co to za różnica jaka normę spełnia z koro w POLSCE <bmw_4> nic taniej z tego powodu ze oszczędzasz środowisko mieć nie będziesz. bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabafilip Opublikowano 17 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Mam właśnie taką czarną puchę obok filtra paliwa i za CH nie wiedziałem co to... na e-bay są zestawy gdzie jest tylko ten pierdolnik i 4 wężyki i kosztuje to jakieś 300 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Predator Opublikowano 17 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2008 Jak bardzo chcesz to wyśle ci na PW numer do gościa który może mieć taki komplet wyjęty z jakiegoś BMW, tylko nie wiem czy coś takiego można samemu założyć tak żeby poprawnie działało ( jest tam takie srubsko do regulacji coś jak do gazu i może być mega problem ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabafilip Opublikowano 19 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 To nie jest montowane seryjne. Można to kupić na E-bay tak jak pisałem wcześniej, do każdego samochodu. Prawdopodobnie ktoś to chciał podłączyć - ale nie zdążył. Widziałeś w moim poście odnośnie naprawy blacharskiej to auto <bmw_1> BMW Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Predator Opublikowano 19 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2008 Wiem ze nie jest montowane seryjnie. w tamtym temacie podałem ci koszt +- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi