YontecK Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Witam wszystkich!!! Sprawa wyglada tak: światła cofania nie działają, czujnik jest sprawny, żarówki w lampach też. i teraz pytanie, jakie napięcie powinno być we wtyczce od tego czujnika. w moim przypadku w ogóle nie ma napięcia. kolejne pytanie, gdzie znajduje sie LCM czyli Light Control Module, znaczy się to 'pudełko' z którego zasilane są światła cofania Czekam na jakieś sugestie i odpowiedzi. z góry dziękuję <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Witam wszystkich!!!Sprawa wyglada tak: światła cofania nie działają, czujnik jest sprawny, żarówki w lampach też. i teraz pytanie, jakie napięcie powinno być we wtyczce od tego czujnika. w moim przypadku w ogóle nie ma napięcia. kolejne pytanie, gdzie znajduje sie LCM czyli Light Control Module, znaczy się to 'pudełko' z którego zasilane są światła cofania Czekam na jakieś sugestie i odpowiedzi. z góry dziękuję <bmw_2> www.realoem.com tam znajdziesz rysunek całej instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YontecK Opublikowano 14 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 Właściwie to nie znalazłem nic szczególnie rzucającego się w oczy A wiesz może coś na temat napięcia jakie powinno znajdować się na czujniku? [ Dodano: 21 Październik 08, 13:39 ] Problem rozwiązałem. Napięcie na wtyczce powinno być takie jak akumulatora, gdzie znajduje się LCM nadal nie wiem ale okazało się to nieistotne, zasilany jest z instalacji zabezpieczonej bezpiecznikiem nr 26 w głównej skrzynce bezpieczników w przedziale silnikowym, czyli pod maską. Bezpiecznik był uszkodzony, ale w żaden sposób nie mogłem skojarzyć, że to ten bezpiecznik zabezpiecza światła cofania. -rada na przyszłość. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi