Maras1122 Opublikowano 10 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2008 Witam mam do was pytanie. sa takie naklejane na auta obrazki ,wzory ,jakies naklejki .Posiadam cos takiego na aucie na tylniej klapie i chcialbym to jakos odkleic.Czy istnieje taka mozliwosc aby odkleic to bez naruszenia lakieru? Aby nakleiki nie zerwac razem z lakierem? Z gory dzieki za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 11 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 Witam mam do was pytanie. sa takie naklejane na auta obrazki ,wzory ,jakies naklejki .Posiadam cos takiego na aucie na tylniej klapie i chcialbym to jakos odkleic.Czy istnieje taka mozliwosc aby odkleic to bez naruszenia lakieru? Aby nakleiki nie zerwac razem z lakierem? Z gory dzieki za odpowiedz. no jest.... pierwsze i najważniejsze, to podgrzać to wszystko, opalarką możesz zaryzykować jak masz wprawę, jak nie to weź babie suszarkę gwizdnij i nią się pobaw jak klej zmięknie to spokojnie odkleisz bez uszkodzenia lakieru potem benzynka ekstrakcyjna (NIE NITRO NIE ROZCIEŃCZALNIK - tylko BENZYNA EKSTRAKCYJNA) przemywasz to miękką ściereczką, żeby wyczyścić klej jak jest be... to jakaś bardzo lekko ścierna pasta polerska a na to kosmetyczna i będzie jak z salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maras1122 Opublikowano 11 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2008 W poniedzialek ,sprobuje przetestowac Twoja metode Satan i napisze jakie beda tego efekty uzycia suszarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 13 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2008 W poniedzialek ,sprobuje przetestowac Twoja metode Satan i napisze jakie beda tego efekty uzycia suszarki jak chcesz to weź opalarkę ale jak nie masz wprawy, to najpierw zrobi się taki bombel.... a potem lakier powie że chce być wymieniony <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konradbmw Opublikowano 14 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2008 a może weź czajnik zagotuj wodę polej po naklejkach wrzątkiem jak coś to zrób to dwa razy i odklej ja tak robiłem 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro600V Opublikowano 21 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Ja tam z partyzanta powoli zerwałem naklejkę :twisted: Potem chwilę mordowałem się z klejem przy pomocy jakiegoś "ludwika", aż wpadłem na genialny pomysł - płyn do mycia tapicerek z Shell'a. Dwa pryśnięcia, machnięcie z czuciem szmatką i po kleju nie było śladu. Blacha oczywiście też bez żadnych rysek :mrgreen: Nie żebym polecał takie metody, ale u mnie zadziałało Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maras1122 Opublikowano 21 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2008 Miro600V, raczej wyprobuj metode na "cieplo" hehe mialem sie za to zabrac ale jakos nie bylo keidy i jutro zrobie podejscie pod paskudna naklejke hehe i o efektach poinformuje :wink: [ Dodano: 10 Listopad 08, 22:59 ] Naklejka usunieta. Wuygrala opcja suszarki w mixie z "ludwikiem" hehe i efejt zadowalajacy. Dzieki raz jeszcze za pomoc;) happy_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maj46x Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 ja właśnie usunąłem nalepeczkę - gorąca woda a na koniec benzynka ekstrakcyjna i nie ma żadnego śladu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
euphoria Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Ja troszkę niefortunnie usunełam swoją naklejkę (miałam to zrobić u machanika, ale nie miał czasu). Najpierw polałam naklejkę wrzątkiem - zero efektu. Później wypróbowałam patent z suszarką do włosów, a klej usuwałam zmywaczkiem nasączonym pastą bhp - efekt niesatysfakcjonujący zrobiła się ryska od zmywaczka (od tej szorstkiej strony), a lakier jest matowy, ale przykleję tam inną naklejkę i nie będzie widać : :roll: może jeszcze wypoleruję jakąś pastą polerską to miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2009 Ja uzywalem do sciagania napisow strony www paznokci i benzyny ekstrakcyjnej Sciagnac ile sie da i pozniej szmatka miekka i benzyna ekstrakcyjna. Powinno zejsc bez wiekszych bolow. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maj46x Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zmywacz do paznokci matuje niestety, dlatego trzeba było użyć benzynki ...to chyba tylko pozostało Ci lekko to spolerować - widocznie Twoja naklejka siedziała już długo i wymagała większych ,,pieszczot'' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 14 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2009 a klej usuwałam zmywaczkiem nasączonym pastą bhp myślę, że nie chodziło o zmywacz do paznokci,który nie rysuje i nie matuje,ewentualnie rozpuści lakier jesli jest nieoryginalny lub świeży. Koleżanka raczej wzięła urządzenie do zmywania np.naczyń, tak? Trzeba było zagrzać suszarką i paznokciami podważać naklejkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi