Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

zdradziłem bmw ;)

SataN

Rekomendowane odpowiedzi

No więc.. dzisiaj... rano... pojechałem z siostrą oglądać auto... renault megane II (komentował nie będę).

Patrzę... siostra się obraziła... a ja zacząłem się przytulać do merola e klase 4.0 w automacie w pełnej opcji....

wiecie co... zastanawiam się coraz bardziej nad tym wynalazkiem :) choć męczy mnie to, że to małe auto a ja jednak chyba potrzebuję większego - tak czy tak wrażenia z jazdy... 328i się chowa :D Wrażenia ze spalania.... 328i jest ekonomiczne ! :)

p.s. mam wrażenie że stylistycznie mercedes... zostaje daleko w tyle, zarówno wewnątrz jak i na zewnątrz... mam też wrażenie, że khem.. bez urazy dla nikogo... o ile bmw to dresowóz czy banditenwagen... o tyle merol bardziej czereśniakiem w gumfilcach mi zalatuje ;)

OK, a ja powiem jedno. nie to, zebym chcial kupowac, ale swojego czasu lazilo mi po glowie.

Mercedes 124 coupe w automacie.. Daje rade :mrgreen:

Ja się już dowiedziałem czegoś o tym autku i...

części jak części - tanie

motor ten sam co w starej S-klasie...

Rozrządzik na łańcuszku - 2,5x tyle co w bmw ;)

olej - wchodzi więcej niż do R6 ;)

średnie spalanie w mieście 20/100 ;)

Podziękował.... każdy kilometr to 1 PLN, przy założeniu, że się jedzie a nie stoi !!!!!

Owszem... auto naprawdę fajne, mocne, brzydkie jak to mercedes, ale solidne... ale do cholery nie za te pieniądze jazda :)

auto naprawdę fajne, mocne, brzydkie jak to mercedes, ale solidne...

Akurat z tym solidne to lekka przesada , poczytaj na necie jaka jest awaryjnosc

mietków im młodszy tym wieksza masakra ze o korozji 4-5 latków nie wspomne :drunk:

o tym jeszcze całkiem porządnie się wypowiadali, no ale spalanie i koszty eksploatacji lekko mi się nie podobają ;)

edit: no a jednak... wczoraj komp pokazywał mi przy deptaniu 16/100

dzisiaj od gości z warsztatu obok pracy dowiedziałem się że:

a) motor nie do zarżnięcia, szczególnie w automacie

b) średnie spalanie w mieście 13-16

a to już nie 20..... pytanie_bmw