Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Prosze o pomoc !!!!

///M3

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo prosze o pomoc własnie wasza ponieważ nikogo innego nie zapytam o to jak uzytkownikow BMW ! chce kupic e36 troche mocniejsze od mojej 1.8 i tu pytanie nr 1 ! bardziej sie opłaca kupic 2.0 czy 2.5 bo mowią ze spalanie maja to samo ! i co sie z tym pytaniem wiąze ILE ? ile pali benzyny ? bo nie wiem czy chce truć ją gazem ! po 2 jak stoja czesci do takich mocniejszych modeli ? usterkowosc oraz czy bardziej sie mi bedzie oplacac sciagnac z niemiec czy kupic w polsce ? z gory dziekuje za odpowiedzi i pomoc bo juz sam nie wiem co zrobic :(

Bardzo prosze o pomoc własnie wasza ponieważ nikogo innego nie zapytam o to jak uzytkownikow BMW ! chce kupic e36 troche mocniejsze od mojej 1.8 i tu pytanie nr 1 ! bardziej sie opłaca kupic 2.0 czy 2.5 bo mowią ze spalanie maja to samo ! i co sie z tym pytaniem wiąze ILE ? ile pali benzyny ? bo nie wiem czy chce truć ją gazem ! po 2 jak stoja czesci do takich mocniejszych modeli ? usterkowosc oraz czy bardziej sie mi bedzie oplacac sciagnac z niemiec czy kupic w polsce ? z gory dziekuje za odpowiedzi i pomoc bo juz sam nie wiem co zrobic :(

jak chcesz to na giełdzie jest mój 2.8 ;)

a co do części - czy 2.8 czy 2,5 czy 2.0 to prawie jeden pies, R6 to R6 i niewiele się różnią podstawowym osprzętem

co do spalania - normalny bucik 10-12, ciężki bucik 12-16, bardzo ciężki bucik - ile wlejesz tyle wypije

co do awaryjności - jakoś specjalnie nie zauważyłem, pomimo tego, że wręcz pedantycznie podchodzę do auta

co do ściągania z niemiec - nie nie opłaca się i nie opłaca się kupować taniego i zaniedbanego, bo potem będziesz wymieniał tak jak ja:

- szybę - bo ktoś ku.... piaskiem ją mył

- piastę

- czujkę abs - co by trakcja działała i abs

- amory - co by dupy nie ciągać po asfalcie i przód nie latał

- tuleje - co by nie pukało

- sworznie - jw

- łączniki - jw

- opony - co by na slickach nie jeździć

- alternator - co by nie grzechotał i ładował

- napinacz klimy z rolkami - co by klima działała

- bendix - co by zapalał

- chłodnicę - co by nie ciekła :)

- wężyki - co by nie pękały

- visco - co by się nie przegrzał

- separator oleju - co by oleju nie wpi....

- świece, filtry, płyny - co by równo ładnie chodził

- pierścienie, panewki, uszczelkę pod głowicą - bo ktoś rzydził na visco (i bynajmniej nie ja)

- wtryski - co by kopa miał ;)

- sprzęgło - co by biegi się zmieniało tak jak powinno :)

- koło 2masowe - co by nie latał jak wietnamczyk po polu minowym do którego snajper strzela

no... to chyba koniec o ile dobrze pamiętam ;)

tak czy tak teraz mogę powiedzieć, że jeździ tak jak powinien jeździć.... a ja szukam czegoś mocniejszego i większego :) bo 2.8 to już za mało, więc e46 z 3 literkami wskazane albo e38 z conajmniej 3.5 i gaziorem ;)

brał bym min. 2.5,

chociaż 2 litry dają radę w tej budzie,

szukaj na jakimś portalu zachodnim (np. mobile.de ) ogłoszeń od klientów prywatnych, wystrzegaj się Turasów i będzie ok... ;)

auta tam są bardziej zadbane i łatwiej trafić na fajny egzemplarz za przyzwoite pieniądze

tyle tego już ściągnięto do kraju, że nie wiem czy sprowadzanie ma sens... moim zdaniem spokojnie i bez pośpiechu poszukaj w Polsce sprowadzonego niedawno i zadbanego modelu - koszty będą takie same jakbyś sprowadzał, a mniej się będziesz pieprzył z tą całą biurokratyczną maszyną (szkoda na to zdrowia i czasu)...

dziekuje wszystkim za opinie a co do cen utrzymania ? bo nie wiem czy taki smark młody jak ja utrzyma potworka :)

to proste - kupisz trupa, wsadzisz w niego z 10 koła... zje cię, kupisz zadbane auto, będziesz miał na utrzymanie

w najgorszym wypadku sekwencja pełna do R6 kosztuje 2.8-3,5 tys (taka już na prawdę porządna) i sprzedają na raty :D

może tak... 240 pln = bak pełniutki, za to 240 pln robię średnio 500-550 km po mieście, w trasie pod 1000 podchodzi, mam ciężką nogę, poza tym jazda w mieście to często stanie w korkach, wiadomo, że nie gasi się wtedy auta... suma sumarum - nie ma tragedi, lanos po ostrym tuningu palił mi tak jak bmw z włączoną klimą na full w pełnym słońcu :)

[ Dodano: 4 Październik 08, 20:42 ]

brał bym min. 2.5,

chociaż 2 litry dają radę w tej budzie,

szukaj na jakimś portalu zachodnim (np. mobile.de ) ogłoszeń od klientów prywatnych, wystrzegaj się Turasów i będzie ok... ;)

auta tam są bardziej zadbane i łatwiej trafić na fajny egzemplarz za przyzwoite pieniądze

2.0 - moc... taka sama jak 1.8is, moment obrotowy wcale nie lepsiejszy wiele, spalanie jak w 2.5 ;) wniosek: ja omijałbym 2.0, wolałbym 1.8is gdybym miał kupić 2.0.

Tu jest problem bo 1.8is w dobrym stanie kosztuje tyle co 2,5/2,8 :)

Kolejny wniosek - kupiłbym 2.5 / 2.8 oczywiście na vanosie.