Lechue34M50 Opublikowano 30 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2008 Siema!!! Może mi ktoś doradzi. Mam mały problem ze swoją e34 M50B20:/ Mam założony sekwencyjny gaz BRC sequent 56 Otóż sprawa ma się tak: Rano podczas uruchamiania na benzynie wszystko jest Oki(delikatnie tylko motor wibruje tak jak by za niskie obroty były), schody się zaczynają jak przełącza się na gaz. Gdy przejdzie na gaz to auto się dławi, pofaluje obrotami od 500-1000 i odrazu gaśnie. Znika to po nagrzaniu trochę motoru, albo wystarczy że w momencie przełączenia na gaz podtrzymam obroty przez chwile na poziomie 1500-2000 obrotów i już chodzi normalnie na gazie(ale i tak dalej trochę nierówno). Następnie gdy ruszam sobie normalnie, tak od ok. 3000 auto prawie wogule nie ciągnie, dusi się tak jak by paliwa niedostawało i po prostu nie chce jechać jak by moc spadła do 50 km, podczas jazdy drga jak by za wysoki bieg był, a znika to dopiero po dalszym nagrzaniu silnika gdy osiagnie już właściwą temperature-wtedy jedzie jak złoto, ale zanim tak się stanie to kręce ją tylko do tych 3000 nie więcej, żeby jakoś jechać. Te wariacje na gazie zdarzają się tylko rano i przy niskich temperaturach. Ma też taki objaw, że gdy pracuje na wolnych obrotach to trochę drga jak by obroty był za niskie, a gdy gwałtownie dodam gazu to się chwile zadusi i dopiero wkręca na obroty zarówno na benzynie jak i na gazie(tu trochę bardziej). Na co byście stawiali?????? Co to może być??? [ Dodano: 30 Wrzesień 08, 09:47 ] Dodam, że: świece były wymieniane, dolot przejrzałem, przepływka jest dobra, pod kompa się podpinałem-zero błędów, instalacja po przeglądzie-wszystkie filtry wymienione. Na benzynie nie ma takich objawów(oprócz tych minimalnie falujących obrotów), a na gazie to tak jak pisałem-no ale gaz jest bardziej czuły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 wtryski, w razie co... komplet używanych z całą listwą i reulatorem ciśnienia paliwa i zaworem zwrotnym ok. 200 pln p.s. jeśli instalka gazu była robiona na **ych wtryskach to komp źle odczytał mapę.... jeśli to nie wtryski, to sprawdź węże od krokowego, krokowy, podciśnienie i separator oleju, potem czujnik położenia wału czy nie przekłamuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechue34M50 Opublikowano 3 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Co do wtrysków to niepamiętam nazwy, wiem tylko, że chyba włoskie produkowane pod banderą BRC. U gazowników byłem, mape "profilaktycznie" jescze raz wgrywali i nic-mówią, że to wina silnika. Sprawdze to co pisałeś, dolot i krokówkę sprawdzałem, ale tak "na szybkiego" musze więc to zrobic gruntownie, ps. separator oleju to jest to ustrojstwo pod kolektorem??? Dzięki za info i pomoc bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 Co do wtrysków to niepamiętam nazwy, wiem tylko, że chyba włoskie produkowane pod banderą BRC. U gazowników byłem, mape "profilaktycznie" jescze raz wgrywali i nic-mówią, że to wina silnika.Sprawdze to co pisałeś, dolot i krokówkę sprawdzałem, ale tak "na szybkiego" musze więc to zrobic gruntownie, ps. separator oleju to jest to ustrojstwo pod kolektorem??? Dzięki za info i pomoc bmw_beer tak, ale jeśli nie bierze ci oleju to separator jest ok, warto sprawdzić jeszcze uszczelki kolektora, jeśli są już w kiepskim stanie i nie trzymają odpowiednio, to na zimnym silniku może łapać jakieś ochłapy zimnego powietrza a po rozgrzaniu i rozszerzeniu się trochę i kolektora i głowicy dociska to wszystko i jest ok... no generalnie nie wiem co tu jeszcze... bo już mi nic do głowy nie przychodzi na chwilę obecną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 3 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 a ins. gazowa jest stara? mysle ze zle jest ustawiona ins. zmieniał sie mapa wtrysku benzyny i dzieja sie take cuda, proponował bym na paczatek poejezdzic troche na BP-powiedzmy 2-3 dni zeby wrociły ustawianie wtrysku paliwa, jezeli bedzie poprawa to napewno wina ins. gazowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechue34M50 Opublikowano 4 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 instalacja ma 1.5 roku i przelatane ok. 28 tyś km, serwisowana itp. Spróbuje też tak jak mówisz troche na benzynie polatać, zobaczymy co z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 Mój kumpel miał sekwencję w E36 i miał dokładnie takie objawy jak piszesz kiedy poprosił ziomków co mu zakładali gaz żeby obniżyli mu temperaturę przełączania się instalki z benz.na gaz. Tzn.miał zrobione na chyba 60stopni,ale chciał żeby wcześniej się przełączała,bo drogo wychodziło jeżdżenie na benz.,więc ustawili mu 40 albo mniej nie pamiętam. Auto przełączało się wcześniej,ale miał właśnie takie problemy jak piszesz. Gaz chyba zamarzał czy coś. Jak zaczęły się zimne dni to juz wogóle lipa była,bo auto szarpało,nie miało mocy żeby jechać,jak się rozgrzało to latało jak nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechue34M50 Opublikowano 4 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 Wsumie Ci powiem, że to jest mozliwe, najlepsze, że według tego co obczaiłem w książce gwarancyjnej to w moim przypadku na gaz przełancza się już przy 25 stponiach!!!! A to chyba trochu za nisko w porównaniu z ta temperaturą jaka miał ustawioną twój kumpel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 4 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 Ja bym stawiał na to,podjedź do gazowników,niech przestawią na wyższą temp.przynajmniej na zimę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 myślę ,że masz zanisko gdzieś czytałem ,że minimalna temperatura przełaczenia na gaz to ok.35stopni. ,żeby wszystko było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 6 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2008 Podjedź do dobrego gazownika.Według mnie to nic poważnego,najprawdopodobniej masz rozregulowany komputer sterujący gazem.Wizyta u gazownika powinna pomóc <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi