Avacs Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 jak w temacie. głośno pracują wtryskiwacze. dodam że auto ma sekwencje która wcześniej nie działała. dopiero ja ją uruchomiłem. no i teraz jest takie zjawisko że jak przełącze z gazu na bęzyne to je słychać, przełączam na gaz i stukanie mija. czyżby tak odrazu sie pozapiekały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 Zazwyczaj auta z instalacją LPG mają ten problem.Pojeździj trochę na benzynie,powinno ustać. <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pudzianek_19 Opublikowano 28 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 jeżeli auto jest odpalane z benzyny nie ma mowy o zapieczeniu wtrysków przez gaz . do zapieczenia trzeba przejechać jakieś 5 -10 tys km , ale tez nie do końca będzie wiadomo czy się pozatykają końcówki . I raczej wtrysków to nie słychać . Ja bym obstawiał zawory , inne temperatura spalania i dla tego takie komplikacje się robią . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avacs Opublikowano 28 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 jeżeli auto jest odpalane z benzyny nie ma mowy o zapieczeniu wtrysków przez gaz . do zapieczenia trzeba przejechać jakieś 5 -10 tys km , ale tez nie do końca będzie wiadomo czy się pozatykają końcówki . I raczej wtrysków to nie słychać .Ja bym obstawiał zawory , inne temperatura spalania i dla tego takie komplikacje się robią . dziś tez doszedłem do wniosku że to zawory dziwne jest tylko to, że słychać tylko jeden. sam już nie wiem co zrobić z tym samochodem... fakt że tanio go kupiłem i z wyglądu nie jest tragiczny ale jakiś tuman nim jeździł który potrafił tylko katować sprzęt, a mechanicznie nic nie naprawiał. dużo roboty mnie czeka przy tym aucie, ale mam dostęp do tanich części więc może jakoś dam rade doprowadzić to auto do kultury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi