Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Wezyk podcisnienia w BMW E46

Rekomendowane odpowiedzi

Znalazlem u siebie w Buni cieki wezyk od podcisnienia byl przerwany do polowy i z pewnoscia lapal lewe powietrze. OD dluzszego czasu mam problem z kontrolka CHECK ENGINE mowi ona CARBURETOR SYSTEM 1 (failure)] zdaniem wikipedii CARBURETOR=gaźnik czy taki wezyk moze byc powodem zapalania sie tej kontrolki?

No i lipa to nie wezyk bo ta *kurwa*znowu sie zapalila juz mi rece opadly nie wiem co robic pomozcie prosze bo ja sprzedam lub jak kolega kiedys pisal :owine do okola drzewa: Apropo kompa to juz ja podpinalem i zawsze ten sam blad CARBURETOR SYSTEM 1 (failure)] zdaniem wikipedii CARBURETOR=gaźnik , i mechanicy w angli twierdza ze to moze byc wiele zeczy,to o koszty nawet nie pytalem.

CARBURETOR SYSTEM 1 (failure)]

Ja bym stawiał na przepływke / przepustnice lub cos z dolotem przynajmniej tak bym

interpretował to CARBURETOR , posprawdzaj dobrze czy aby na pewno jest szczelny ,

zobacz na realoem z czego sie składa dolot i jakie ewentualnie wystepują tam czujniki tak

jak pisał Danich :wink:

wiesz mialem kiedys zalozony FILTR STOZKOWY moze na 4 dni ale powrocilem do orginalu jak go podpiolem to mial 7 bledow i wszystkie byly w dolocie 1}AIR MASS METER] Przepływomierz

[2} PO111] ?

[3}THROTTLE POTENTIOMETER] Potencjometr przepustnicy

[4}CARBURETOR SYSTEM 1 (failure)] zdaniem wikipedii CARBURETOR=gaźnik

[5}SECONDARY AIR INTAKE VALVE] zawór wtórnego (drugiego) wlotu powietrza

[6}PO443] ?

[7}PO505] ?

skasowalem i zostal jeden [4}CARBURETOR SYSTEM 1 (failure)] zdaniem wikipedii CARBURETOR=gaźnik

sprawdzalem wlasnie caly dolot i jest OK przynajmniej na moje oko,wymylem przepustnice, nie wiem co jeszcze robic :x

[ Dodano: 27 Wrzesień 08, 16:47 ]

POMOCY