Świstak Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 witam pewnie taki topic już był więc proszę o jakiegoś linka jeśli jednak nie było to prosze mi po krótce objaśnić jak to wygląda. powiedzmy że chce kupić w Niemczech siódemkę, e32, rok 88 powiedzmy, płacę za nią przykładowo 1000 euro przyjeżdżam do Polski i co dalej ?? ubezpieczyciel, wyliczył mi składkę gołego OC 1150 PLN za 3.5 litra bo taki mnie interesuje jak wygląda cała droga po urzędach ? co najpierw co potem i jakie są koszty ?!?! proszę o szczegółową odpowiedz jeśli ktoś ma cierpliwość ale nigdy nie sprowadzałęm auta i nie mam o tym pojęcia. Coś, kiedyś, gdzieś, jakoś, przypadkowo, usłyszałem ale chce wiedzieć konkretnie żeby przekalkulować czy mi sie opłaci kupować auto z za miedzy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaszi Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 ooo dobry poscik mnie tez to interesuje co i jak dalej (tylko inny model i silnik :wink: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 a niech bedzie, jeszcze raz dam linka http://www.autokalkulator.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alaszi Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 hehe dzieki <bmw_2> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świstak Opublikowano 25 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 i oto mi właśnie chodziło dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dafit Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 koledzy tylko uwaga bo bodajże od 1 lipca się to wszystko pozmieniało.nie biorą już pod uwagę sumy która jet wpisana na rachunku,tylko patrzą w te swoje książeczki i obliczają z tych wartości(złodzieje),a druga rzecz powyżej 2 litrów nie ma 3,1% tylko jest 13,6% od wartości rynkowej(książeczka złodziei !!!! <bmw_4> ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 tak jak owisz biora z eurotaxu mi babka w US obliczala wartos auta szukajac w autogieldzie z kilku tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dafit Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 nie chciałem pisać eurotax bo nie wszyscy wiedzą o co chodzi.ale dużo moich znajomych się już na to na cięło.a jak nie chcesz się z nimi zgodzić to wzywają rzeczoznawce.i dosyć że to dłużej trwa to jeszcze mogą być z tego nieprzyjemności.polska to piękny kraj ale żądzą nim "debile"którym powinno się dać nasze wypłaty i za wszystko kazać im odliczać <bmw_4> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiccoo Opublikowano 27 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 Ja ściągałem autka z niemiec/francji puki nie wyjechałem z PL. Sytuacja wyglądała tak ( rejestrowałem moją "perełke" w maju 08): Kupowałem autko w nimczecz, przywoziłem na lawecie (taniej) /kołach i urzędy się zaczynały: 1. akcyza musi być opłacona w ciągu 5 dni roboczych, zależy od pojemności, sumy na rachunku/ umowie i kursu w danym dni. 2. urząd skarbowy- dok. o nie zaleganiu z VATem- ja płaciłem coś ok 200zł 3. przegląd rej- 179zł 4. tłumaczenie dok- 70zł 5. opłata recyklingowa. 6.Urząd rejestracyjny jeśli chodzi o kroki kolejność: 1,4,2,3,5 i 6 Mnie rejestracja (wszystko) wynosło coś ok 1100zł. Wszystko załatwiłem w 7 dni roboczych. Ps. Jak jedziesz do niemiec konkretnie po jeden model weż sobie kilka adresów blisko i bądz gotów na poszukiwania tak ok 9rano, niemcy kończą handlowanie głównie o 16, sob 13-14. I niech cię nie odrzucają przebiegi ponad 300-400 tys, normalnie się rocznie jeździ 30tys rocznie pomnóz przez lata i ci wyjdzie.Tylko w PL sam po 15-18 lat maja po 200-2500tys. Znam kilku niemców co do pracy jerzdza ponad 100km w jedną i szybcięj dojadą na autostradzie niż ty przez miasto większe rano. [ Dodano: 27 Wrzesień 08, 11:13 ] A jeśli chciałbyś kupić sprowadzone BMW z niemiec za dobre pieniądze to zerkknij tu: Znam te sytuacje z życia- zostały przerobione, i poszło okazyjnie. http://motoryzacja.interia.pl/hity_dnia/news/jak-sprzedac-uzywane-bmw,934377 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi