Dafit Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 koledzy chciałem zapytać czy dużo jest przeróbek jak chciałbym wymienić skrzynie automatyczną na manualną pytanie_bmw .przerabiał już może ktoś z was coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 chodzi ci o e34? wiesz robic tego nie robilem ale znam troszke temat, roboty troszke jest napweno musial bys wymianic miedzy innymi-skrzynia,wał pedny,lewrki zmiany biegow tu zostaja wiekszy otwor w karoseri czyli trzeba wstawic jakas blache zeby zmienic srednice otworu,koło zamachowe+sprzeglo+rozrusznik,napewno wysprzeglik+jakies przewody itp., i oczywiscie pedaly, jest to jak najbardziej do zrobienia jezeli tanio kupisz graty i sam bedziesz robil to jak najbardziej sie oplaca tylko troszke czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechue34M50 Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 no i dyfer bo są chyba inne porzełozenia, czasem półosie, komputer...wszystko zależy od danego modelu i jego skomplikowania. Mi się wydaje, że za cene przeróbki na manual wyremontujesz sobie spokojnie automat. No chyba, że poprostu nielubisz automata i robisz to tylko dla swojej satysfakcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 w e30 przeroba na manual wyszla okolo 1000-1500 pln z czesciami nie pamietam dokladnie, dyfra nie trzeba bylo zmieniac no ale 30 a e34 to roznica pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 no i dyfer bo są chyba inne porzełozenia ale jezeli skrzynia bedzie od tego silnika to dyfer zostaje tylko wał jest inna długosc, mysle ze jezeli graty dobrze kupisz to w 1 tys spokojnie sie zamkniesz pod warunkiem ze sam przekladasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechue34M50 Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 No właśnie bo to wszystko zależy od modelu:D czy to e30, e34, e32, e38, e39 itp. Ogólnie to im młodsze auto to tym bardziej skomplikowane i nieopłacalne [ Dodano: 25 Wrzesień 08, 22:05 ] Dafit, może to Ci pomoże. Znalazłem to na forum BMW, opisana jest zmiana z automatu na manual e32 Napewno Ci się przyda bo jest wszystko opisane - co trzeba itp http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=164773 Pozdro!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misieqmonster Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 Ja robilem taką przekładke w e34 520i i nie ma z tym dużo problemów. Zajeło mi to koło 1,5 dnia roboty i działa jak złoto. Co do kosztów to nie moge nic powiedzieć bo mialem identyczne BMW na podwórku, wiec to była prosta przekładka. Jedynie kupiłem nowe łożysko w wal i kompletne sprzęgło. Rozrusznika i koła nie trzeba zmieniać!. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dafit Opublikowano 26 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 dziękuje wam wszystkim za pomoc i na pewno się przyda.chociaż w tej chwili nie do końca jestem przekonany co do przekładki.prościej się mówi,gorzej robi.jeszcze raz dziękuje bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi