blauber Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Ostatnio jak zapaliłem silnik poczułem że śmierdzi gazem wiec otworzyłem maske i tu niemiła niespodzianka przewód ma dziurę. I teraz pytanie mogę tak jeździć czy muszę niezwłocznie wymienić przewód. A tu zdjęcie o jaki przewód dokładnie mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaspri84 Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 kolego nieobraz sie ale pozdrow odemnie partaczy co ci gaz robili. Ta guma za przeplywomierzem musiala strzelic,samo zdeformowanie jej przez zalozony antybum za przeplywką i nie przerobienie dolotu tak aby ta guma byla poprowadzona prawidlowo swiadczy o fuszerce. Ta guma nie ma prawa byc tak polamana,posciskana i zdeformowana. Na początek sciągnij gume i sprobuj ją polatac(np.tasmą termokurczliwą) ale to nie jest rozwiązanie !! Kup najlepiej nową(nieduze koszta) i pokombinuj.Albo ją sam na koncach troche skruc albo przesun przeplywke i filtr troche do przodu(ale tu sie zacznie rzezbienie) Bmw są bardzo wrazliwe na lewe powietrze ,a i gaz niebedzie tak palil jak nalezy jak tego niezrobisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blauber Opublikowano 26 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 Dzięki :wink: , a nie można kupić trochę krótszej tej gumy? bo o ile ją pójdzie skrócić to góra o 1 cm, więcej nie da rady, a to raczej nie wystarczy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zabafilip Opublikowano 15 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2008 Ja mam zrobione tak: płaskownik przykręcony w standardowe dziury od filtra i 2 kolejne przesunięte do przodu około 2-3 cm ( trzeba wymierzyć ). Rura od filtra powietrza wejdzie spokojnie w klapkę od lampy. Wygląda prawidłowo Oczywiście też poprawiałem po gazownikach ;] <bmw_1> <bmw_2> <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi