michnik201985 Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Witam Czy ktos wie jakie by były najlepsze amorki do e39 528i ? I czy da sie samemu wymienic? Nie mam pojecia czy kupywac na allegro czy w sklepie choc tam maja nawet 80 zł drożej na sztuce. ??? Z góry dziekuje za porady. <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Ja wymieniałem u siebie.Trzeba trochę gimnastyki,zwłaszcza z tyłu.Ja oryginalnie miałem Monroe i takie założyłem.Za wymianę w lutym zapłaciłem 1250 zł z robocizną.Przy wymianie przednich uważaj,bo od 1996 do 2000 montowali trzy rodzaje amorów(różniły się główka z gwintem).Najlepiej wstawić gdzieś do warsztatu i wtedy Ci dopasują właściwe.Jak chcesz coś sportowego wtedy koszty wzrosną(najtańsze pow.2200 zł-chińszczyzna ) <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michnik201985 Opublikowano 24 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 z tego co wiem to najlpsze sa KYB sa jeszce jakies SACHS też dobre. Monroe są takie średnie a najgorsze Delphi (polskie ponoc) Tyle ze kayaby śa wery drogie i zrezygnuje z nich chyba. Nic nei wiem jeszcze o Tych Mangetti Maranelli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Fakt KYB jest dobrą firmą.Mnie osobiście zależało na dobrych,nowych amorach.Sachs i Monroe były w podobnej cenie.A ponieważ moje Monroe wytrzymały 230000 tys.km i takie były oryginalnie,więc zaufałem firmie. <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michnik201985 Opublikowano 24 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Postaram sie nie dac zarobic mechanikom i kupic jak najtaniej jak najlepsze. Mam tylko problem bo faktycznie jest kilka rodzajów. Poszukam na real oem typ moich amorków a następnie bd szukał w katalogach. Narazie mi sie z tym nie spieszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonn7 Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 ja wymieniam jutro na sachs przód bo tył mam okey za parę zapłaciłem 630 zł+ 50 zł za odboje mam nadzieje ze dobrze mi dobrali i ze nie bedzie niespodzianek pozdro [ Dodano: 24 Wrzesień 08, 22:40 ] http://moto.allegro.pl/item432144834_amortyzatory_bmw_e39_sachs_gazowe_przod.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 I to jest bardzo dobry temat panowie.Nie jest u mnie najgorzej z amorkami aczkolwiek musialbym dokladniej sprawdzic.Kiedys juz mialem opcje wymiany ale... gosc z komisu powiedzial ze auto jest obnizone.Nie wiem o ile a na jednej z tylnich sprezyn wyczytalem kawalek numeru z napisem eibach.Wiec rozumiem ze musze dokladniej sprawdzic rodzaj sprezyn aby dobrac do nich odpowiednie amory>?Nie moge kupic pierwszych lepszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi