piotrekBmw20 Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 witam mam e36 coupe 94r nagle przestaly dzialac mi szyby i domykanie szyb (jedna caly czas uchylona) przepalony bezpiecznik gdy go wymienilem tez sie spalil nastepny po otwarciu drzwi Gdzie szukac?? co sprawdzić??? gdzie sa przekjazniki jakie kjolory prosze o pomoc bo nie wiem gdzie co jest :?: :?: :idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaspri84 Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 oj,kolego,mi jak zaczely sie takie objawy to tez myslalem ze to tylko drzwi a skonczylo sie na spaleniu i wymianie calej instalacji i naprawde sporych kosztach. Na początek rozpruj drzwi(boczki) i tam szukaj przeczyny. moze zwarcie nie poszlo dalej i skonczy sie na wymianie wiązki [ Dodano: 24 Wrzesień 08, 12:42 ] aha i niepogarszaj sytuacji kolejnymi bezpiecznikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Nie ma paniki.Jeśli wywala Ci bezpieczniki sprawdź najpierw klawisze od centralnego(w e39 są w drzwiach kierowcy, w e36 na panelu przy biegach.kierowcy.Tam masz całe sterowanie wszystkich drzwi. Najprawdopodobniej któryś z kabli dostaje masy i to powoduje zwarcie.Jeśli tam jest ok. sprawdź siłownik drzwi,w których zacięła Ci się szyba i szaleje elektryka.W mojej e39 wywalał bezpiecznik od tylnej szyby,niezależnie,czy otwierany był od drzwi kierowcy czy w drzwiach,w których był włącznik.Jak okazało się masował kabelek,który dochodził do klawiszy sterujących szybami.Sterownik centralnego to najgorszy scenariusz(tam jest też przekaźnik,który warto sprawdzić).Sterownik w większości bmw znajduje się pod tylną kanapą (na pewno w e34 i e39). <bmw_3> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi