wilku Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 witam mam problem z radiem CD w moim e46, mianowicie chce podlaczyc dwa wzmacniacze (1stereo, 2monoblock) Nie wiem jak przerobic kostke tak zeby bylo normalne sterowanie wzmacniaczami z radia do tego ustawienia radia pozwola kontrolowac dzwiek przodow i subwoofera. Czy wystarczy np. przerobic kable zasilajace przednie glosniki na czincze ktore beda szly do wzmaka, odpowiadajacego za przody<< i analogicznie z kablami odpowiadajacymi za tyly?? bardzo dziekuje za pomoc i mam nadzieje ze sobie z tym poradze. pozdrawiam serdecznie [ Dodano: 24 Wrzesień 08, 21:30 ] no to do bani ze nikt nie potrafi mi pomoc:/ szkoda bo bunia czeka i cierpi:/ pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrisELdi Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Hey może późno ale twój pomysł ma dobre intencje ale tak sie nie da jeżeli chodzi ci o radio BMW Biznes (CHE-CD na tyle) z kości radia można skorzystać a dokładanie z okablowania podłączonego do głośników ale ma to kilka wad jakość jest nie za wysoka (zakłócenia)oraz wymaga przetwornika (zmiana rezystancji oraz ustawienie odpowiedniego oporu i głośności) widziałem to gdzieś na allegro ale chyba nic obiecującego, jest kilka schematów elektronicznych… jak bawisz się elektroniką! Ta opcja pozwala sterować na radyjku głośnośc… Albo jak już pisałem na forum i jakbyś czytał stare posty jest opisany sposób jak podłączyć sprzetu do radia E46 (wzmacniacz, MP3, psp … ) Zobacz tu! (ale to także elektronika!) http://www.forum.maxbimmer.pl/topics22/opis-podlaczenia-wzmacniaczamp3pspdvd-itp-vt9503.htm Zobacz tu! (ale to także elektronika!) Twój problem i wielu innych użytkowników stara się uporać z tym ale nie jest to proste z względu na to że niema oryginalnego wejścia i wyjścia audio do podłączyć dodatkowy sprzęt! Popz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi