Avacs Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 jak w temacie. zakupiłem auto, ale sporo jest do zrobienia. zaczne od tego ze w czasie jazdy jak wcisne sprzęgło i pozwole jej zejść z obrotów to czasem gasnie,a czasem odbije sie gdzies na 200 obrotach i wraca na 800.co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 jak w temacie. zakupiłem auto, ale sporo jest do zrobienia. zaczne od tego ze w czasie jazdy jak wcisne sprzęgło i pozwole jej zejść z obrotów to czasem gasnie,a czasem odbije sie gdzies na 200 obrotach i wraca na 800.co to może być? czujnik obrotów biegu jałowego, podciśnienie lub krokowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avacs Opublikowano 22 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 SATAN PSAŁEŚ KIEDYŚ ŻE ROBIŁEŚ PIERŚCIENIE W SWOIM AUCIE . JAKI TO JEST KOSZT TAK MNIEJ WIĘCEJ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 SATAN PSAŁEŚ KIEDYŚ ŻE ROBIŁEŚ PIERŚCIENIE W SWOIM AUCIE . JAKI TO JEST KOSZT TAK MNIEJ WIĘCEJ? wiesz co... w zasadzie to koszty jak przy wymianie uszczelki pod głowicą + pierścienie (ok. 200-300 PLN) czyli przy zrzucanej głowicy już niewielki koszt nie mniej jednak warto było, zrobiłem od tamtej pory ok. 35-40 tys km i olej ok, nie kopci, wszystko w normie, całość robiłem w auto-chip i bez bicia powiem, że wiele rozebranych silników już przerabiałem i wiele remontów, ale tutaj chłopaki spisali się na medal - naprawa bez choćby najdrobniejszego zarzutu p.s. jeśli pierścienie u ciebie nie teges, to na 99% był przegrzany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avacs Opublikowano 22 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 SATAN PSAŁEŚ KIEDYŚ ŻE ROBIŁEŚ PIERŚCIENIE W SWOIM AUCIE . JAKI TO JEST KOSZT TAK MNIEJ WIĘCEJ? wiesz co... w zasadzie to koszty jak przy wymianie uszczelki pod głowicą + pierścienie (ok. 200-300 PLN) czyli przy zrzucanej głowicy już niewielki koszt nie mniej jednak warto było, zrobiłem od tamtej pory ok. 35-40 tys km i olej ok, nie kopci, wszystko w normie, całość robiłem w auto-chip i bez bicia powiem, że wiele rozebranych silników już przerabiałem i wiele remontów, ale tutaj chłopaki spisali się na medal - naprawa bez choćby najdrobniejszego zarzutu p.s. jeśli pierścienie u ciebie nie teges, to na 99% był przegrzany[/qu powiem tak... w sumie to miałem 2.0 i wiem jak chodził... w piec dostawał, ale miał moc mimo że troszke oleju brał... a to co kupiłem to niby wygląd ładny ale jest sporo rzeczy do zrobienia. w moim 2.0 przy uruchomionym silniku odkręcałem korek wlewu oleju i nic!!! chodził równo,,, a tu gaśnie normalnie. myśle żeby mu zrobić wszystko ale wsumie to chyba taniej wyjdzie silnik zmienić.. co myślisz o tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 a jaką masz pewność, że ten silnik który wrzucisz będzie ok ? kosztowo to wyjdzie podobnie, efekt może być różny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 23 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 zaczne od tego ze w czasie jazdy jak wcisne sprzęgło i pozwole jej zejść z obrotów to czasem gasnie,a czasem odbije sie gdzies na 200 obrotach i wraca na 800.co to może być? czasami nie masz tam "gazuczi" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avacs Opublikowano 23 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 zaczne od tego ze w czasie jazdy jak wcisne sprzęgło i pozwole jej zejść z obrotów to czasem gasnie,a czasem odbije sie gdzies na 200 obrotach i wraca na 800.co to może być? czasami nie masz tam "gazuczi" ? gaz jest,ale to sekwencja i jest odłączona. na samej benzynie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi