Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

328i. gaśnie w czasie jazdy

Rekomendowane odpowiedzi

jak w temacie. zakupiłem auto, ale sporo jest do zrobienia. zaczne od tego ze w czasie jazdy jak wcisne sprzęgło i pozwole jej zejść z obrotów to czasem gasnie,a czasem odbije sie gdzies na 200 obrotach i wraca na 800.co to może być?

czujnik obrotów biegu jałowego, podciśnienie lub krokowy

SATAN PSAŁEŚ KIEDYŚ ŻE ROBIŁEŚ PIERŚCIENIE W SWOIM AUCIE . JAKI TO JEST KOSZT TAK MNIEJ WIĘCEJ?

wiesz co... w zasadzie to koszty jak przy wymianie uszczelki pod głowicą + pierścienie (ok. 200-300 PLN) czyli przy zrzucanej głowicy już niewielki koszt

nie mniej jednak warto było, zrobiłem od tamtej pory ok. 35-40 tys km i olej ok, nie kopci, wszystko w normie, całość robiłem w auto-chip i bez bicia powiem, że wiele rozebranych silników już przerabiałem i wiele remontów, ale tutaj chłopaki spisali się na medal - naprawa bez choćby najdrobniejszego zarzutu

p.s. jeśli pierścienie u ciebie nie teges, to na 99% był przegrzany

SATAN PSAŁEŚ KIEDYŚ ŻE ROBIŁEŚ PIERŚCIENIE W SWOIM AUCIE . JAKI TO JEST KOSZT TAK MNIEJ WIĘCEJ?

wiesz co... w zasadzie to koszty jak przy wymianie uszczelki pod głowicą + pierścienie (ok. 200-300 PLN) czyli przy zrzucanej głowicy już niewielki koszt

nie mniej jednak warto było, zrobiłem od tamtej pory ok. 35-40 tys km i olej ok, nie kopci, wszystko w normie, całość robiłem w auto-chip i bez bicia powiem, że wiele rozebranych silników już przerabiałem i wiele remontów, ale tutaj chłopaki spisali się na medal - naprawa bez choćby najdrobniejszego zarzutu

p.s. jeśli pierścienie u ciebie nie teges, to na 99% był przegrzany[/qu

powiem tak... w sumie to miałem 2.0 i wiem jak chodził... w piec dostawał, ale miał moc mimo że troszke oleju brał... a to co kupiłem to niby wygląd ładny ale jest sporo rzeczy do zrobienia. w moim 2.0 przy uruchomionym silniku odkręcałem korek wlewu oleju i nic!!! chodził równo,,, a tu gaśnie normalnie. myśle żeby mu zrobić wszystko ale wsumie to chyba taniej wyjdzie silnik zmienić.. co myślisz o tym?

zaczne od tego ze w czasie jazdy jak wcisne sprzęgło i pozwole jej zejść z obrotów to czasem gasnie,a czasem odbije sie gdzies na 200 obrotach i wraca na 800.co to może być?

czasami nie masz tam "gazuczi" ?

zaczne od tego ze w czasie jazdy jak wcisne sprzęgło i pozwole jej zejść z obrotów to czasem gasnie,a czasem odbije sie gdzies na 200 obrotach i wraca na 800.co to może być?

czasami nie masz tam "gazuczi" ?

gaz jest,ale to sekwencja i jest odłączona. na samej benzynie jest