woz Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Witaj! Czy moglbym sie spytac, czy ktos sie orientuje ile 525tds pali? Czy to dobry i niezawodny silnik czy lubi sie psiuc? Ktos mi powiedzial, ze ten silniczek lubi warsztaty odwiedzac. Prawda? Ile to ma, z pamieci jakies 143 kucykow?? Jaki silnik w e34 jest najlepszy? I wszelkie info o e34 mile widziane. Waga, mocne, slabe strony? A bo tak sie mysle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 nie slyszalem dobrych oponi o tds ale pewnie jak wlasciciel wiedzial jak sie z nim obchodzic to pewnie posluzy jak kazdy inny co do silnika w e34 to od 2.5 w gore 530 M60 to chyba optimum a jak znajdziesz 540 w 6-o biegowym manualu to dopiero bajka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 21 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 rozmawialem z kolesiem, ktory wlasnie mowil, ze tds w e34 to tragedia. A 530 V8 oczywiscie? Ile takie cacko pali? [ Dodano: 21 Wrzesień 08, 20:05 ] Atak sie spytam, i to od parzu podkreslam, ze z ciekawosci! Jak wyglada gaz w bmw? Nigdy nie bylem zwolennikiem gazu w beemkach i zawsze bylem zdania, ze gaz sie nadaje jedynie do junkersa. A tak sobie mysle glosno. Jak by taka 540i sie zachowywalo na gazie? Jest to jakis pomysl czy raczej lipa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyłka Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 530 pali mniej wiecej tyle samo co 525 w automacie - oczywiście zależy od stylu jazdy <bmw_1> Gaz do V8 jest troche droższy bo to tak jakby zakładać dwie instalacje, ale w tym temacie powinien sie wypowiedzieć Danich. Ogólnie nie słyszałem (KOSA) o źle działających M60-tkach na LPG czy to w 7 czy 5. Polecam 530 lub 540 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 21 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 a spalanie w 530 i 540? Jakie jest spalanie rzeczywiste? Bo oczywiscie to co jest podane w danych moze sie nieco roznic od tego jak jest w rzeczywistosci.. :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mordulec Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 a spalanie w 530 i 540? Nie wiem jak w 5tce (pewnie jeszcze mniej z uwagi na mase auta) ale w 7 jest na przyzwoitym poziomie , narazie przejechałem raptem 800km ale wyglada to tak : trasa : na kompie zeszło do 9.1L a w rzeczywistosci 377km na 42L gazu (predkosci raczej do 110km pare razy mi sie depło w okolice 160km przy wyprzedzaniu) kolejne tankowanie w wiekszosci po miescie (na kompie ustabilizowało sie na 11.2L) zatankowane 43L gazu na liczniku 320km i wciaz jeszcze jest gaz mysle ze w okolicach 340km wyjdzie. (predkosci raczej do 100kmh , kilka szybkich startów ze swiateł , dzwiek V8 od 3tys w góre jest jak symfonia mozna sie zakochac , radio w aucie zbędne. Czyli wychodzi w okolicach 11L-13L przy deptaniu pewnie da rade ponad 20L zjarac na setke ale specyfika V8 umozliwia jazde na wysokim biegu przy dosc niskich obrotach i tak np nie ma najmniejszego problemu zeby po miescie np na legnickiej czy ostatnim groszu miedzy swiatłami wrzucic 5tke jadac 70kmh obroty sa w okolicach 1,5tys a autko najnormalniej sobie jedzie. Podsumowujac 13L gazu a nawet przy ciezszej nodze 15L gazu to w przeliczeniu jakies 7L benzynki czyli niewiele jak na miasto , dlatego nie kombinuj z TDSami ktore co tu duzo ukrywac sa dosc kłopotliwe i ciezko znalezc e34 z tym silnikiem które by było w dobrym stanie , tylko poszukaj sobie zadbanej V8 530/730 w manualu czy to e34 czy e32 i załoz sekwencje , bedzie radosc z jazdy V8 + ekonomia :drunk: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 22 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 jest duza roznica w spalaniu miedzy automatem a manualem? Mi by raczej e34 pasowala. Nie ukrywam, ze slabosc do e30 mi zostala (mialem ich juz trzy) a moim zdaniem, e34 to jest po prostu wieksza wersja e30 sedana uklon_bmw Bo rizumiem, ze piszesz na temat 3 litrowki v8? a wiesz cos na temat 4 litrowki? Ktory silnik jest lepszy pod wzgledem bezawaryjnosci i ogolnej eksploatacji? 3 litrowka czy 4 litrowka v8? Nie ukrywam, ze w 540i te 6 sekund do paki to fajna rzecz ale przede wszystkim chodzi o to, zeby pojezdzic sobie z tym mruczacym dzwiekiem v8 i to w miare oszczednie.. Kurcze, jestem blisko zdecydowania sie na poszukiwanie e34, tylko powiem szczerze, ze nie wiem nic na temat tego auta. Jedyna rzecz, ktora mnie powstrzymuje to to, ze kupa czasu i kasy wlozylem w swoja coupejke i ciezko jest sie z nia rozstac, szczegolnie ze ona jezdzi bezawaryjnie.. :? [ Dodano: 22 Wrzesień 08, 11:34 ] a tak apropos, czy ktos ma jakiegos linka do info o e34? dane techniczne o silnikach? rozrzad tam jest na lancuchu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tukan Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 jest duza roznica w spalaniu miedzy automatem a manualem? Nie wielka. 0,5-1 litr góra. moim zdaniem, e34 to jest po prostu wieksza wersja e30 sedana E34 ma nie wiele wspólnego z E30... Tak jak pisze Mordulec-spalanie V8 nie jest przerażające,w 13l gazu zmieścisz się bezproblemu. Jedyna rzecz, ktora mnie powstrzymuje to to, ze kupa czasu i kasy wlozylem w swoja coupejke i ciezko jest sie z nia rozstac, szczegolnie ze ona jezdzi bezawaryjnie.. :? A coupety nie da rady zostawić? a tak apropos, czy ktos ma jakiegos linka do info o e34? dane techniczne o silnikach? rozrzad tam jest na lancuchu? Na paskach były: 1,8 (M43 miały łańcuch); 2,0 i 2,5 (M20-przed majem 1990r.) Łańcuchy-cała reszta... Aa nie jestem pewien,ale diesel 2,4 ma chyba też pasek. Pzdro! Mała edycja,dot. 1,8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi