veto45 Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 witam mam problem z obrotami w swojej bmce a dokladnie plywa mi na obrotach wymienilem silniczek krokowy przepustnice sonde przeplywomierz a ona jak plywala na obrotach tak plywa dalej prosze podpowiedzcie co to moze byc bo ja juz niemam pojecia dodam jeszcze ze jest to bmw e36 2.0 24v bez gazu z gory wielkie dzieki Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artus21 Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 WITAM SPRAWDZ CZY MASZ SZCZELNY UKłAD DOLOTOWY I CZY NIE SPADł JAKIS PRZEWóD PODCISNIENIOWY. A FALUJE NIEZALEZNIE OD TEMPERATURY SILNIKA :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Sonda,cewki,świece,nieszczelny dolot sprawdź. Podłączałeś się pod kompa? To najszybszy sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veto45 Opublikowano 20 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 WITAM SPRAWDZ CZY MASZ SZCZELNY UKłAD DOLOTOWY I CZY NIE SPADł JAKIS PRZEWóD PODCISNIENIOWY. A FALUJE NIEZALEZNIE OD TEMPERATURY SILNIKA :?: Tak obroty faluja nie zaleznie od temperatury silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 WITAM SPRAWDZ CZY MASZ SZCZELNY UKłAD DOLOTOWY I CZY NIE SPADł JAKIS PRZEWóD PODCISNIENIOWY. A FALUJE NIEZALEZNIE OD TEMPERATURY SILNIKA :?: Tak obroty faluja nie zaleznie od temperatury silnika. najprawdopodobniej to jakiś wąż od podciśnienia, odpowietrzenie vanosa (ta rurka od przodu silnika co idzie do separatora) albo gumka / przewód na serwie, mało prawdopodobny jest czujnik obrotów biegu jałowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jareknes Opublikowano 21 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Ja w M50B20 mialem takie zjawisko, gdy dojezdzalem do skrzyzowania i zatrzymywalem autko . Obroty zaczynały falowac 600/1200 poczym autko gasło i niedawało sie uruchomic okolo 2 minut. A Ludki za Toba w kolejce wyja i wyja. <bmw_1> wmoim przypadku diagnoza na kompie - czujnik polozenia walu . 10 miechow od wymiany sytuacja sie nie powtorzyla. Lecz u kumpla mojego przyczyna falowania byla wydmuchana uszczelka miedzy kolektorem dolotowym (w plastiku) a blokiem . Nie dalo sie tego zlokalizowac bez rozbierania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechue34M50 Opublikowano 22 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2008 I tu jest ból, żeby zdiagnozować co się stało, ja tez walczyłem z falującymi obrotami, różnych mechaników odwiedzałem i każdy mówił co innego – jeden twierdził nawet, że głowica poszła :twisted: . A rozwiązanie było proste – lewe powietrze. Przy takich objawach podstawa to sprawdzić układa dolotowy(u mnie był przerwany jeden przewodzik i wystarczyło), cewki, krokówka i czujnik położenia wału. Cewki i krokówkę wymieniłeś, więc obstawiał bym na lewy dolot lub czujnik położenia wału <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Podjedź na stację,gdzie mogą podpiąć Ci autko do kompa o podepnij go.Niech wykasują Ci błędy i powinno być ok.Komputery mają to do siebie ,że zapamiętują błędy.Ja w swojej e34 wymieniłem przepływomierz ,bo tak wykazał komp. i porażka.Wykasowałem błędy na kompie i jak ręką odjął.Moja siostra miała podobny przypadek z lambdą w e36 .Wymienili jej w warsztacie i uważali ,że jest ok.A autko jak chodziło,tak chodziło.Dopiero po podpięciu pod kompa i wykasowaniu błędów autko zaczęło chodzić jak trzeba.Polecam ! <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi