janusz318i Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 witam. mam nietypowy problem. podczas ruszania z jedynki auto dziwnie szarpie tak jak by zrywa... nie jest to wina silnika... sprzegło łapie około połowy wrażenie jest takie jak by noga zjechała z pedała sprzegła.... ale jak ruszam z 2tys. obrotow i powoli puszczam sprzęgło to tego nie ma.... jak tu dieslem ruszać z 2tys?? jest tak tylko na jedynce a na pozostałych biegach już normalnie. szukałem takiego przypadku na forum ale coś nie moge znaleść. proszę wiec was o pomoc:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Najprawdopodobniej to wina sprzęgła.Miałem tak w e34 525 w benzynie.Podobne objawy.Okazało się,że docisk padł i klops.Sprawdź sprzęgło,bo raczej inne objawy wykluczam. <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
besh2324 Opublikowano 26 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2008 u mnie jest bardzo podobnie, cos z tyłu chyba w okolicach dyfra staszie stuka przy ruszaniu , po zmianie biegów równiez jak mocno wciskam, trzęsie całym autem, czy to faktycznie ma coś wspólnego ze sprzęgłem czy moga to byc wybite poduszki dyfra? dodam ze byłem pod autem i jedna z trzech poduszek jest faktycznie pęknięta. ale czy to ma az takie znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi