toolmar Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 Witam. Mam e39 525 TDS 97 rok. Problem jest z tym , że od paru dni zaczął dochodzić dziwny dźwięk słyszalny w kabinie z pod maski. Dźwięk przypomina terkotanie. Dokładnie to przypomina jakby cykliczne przecinanie strugi powietrza. Myślałem że to Visco i wymieniłem je na nowe. Na starym były bicia. Na nowym nie widać bić, wentylator chodzi równo ale wciąż ten sam odgłos się wydobywa. Odgłos się nasila przy 1500 obr. oraz przy chamowaniu silnikiem. Powyżej 2000 obrotów jest zakłucany przez huczenie z silnika. Wogóle mam wrażanie że auto zrobiło się głośniejsze. Huczy jak diabli jak się wciśnie gaz. Dodam że 2 miesiące temu robiłem silnik po zerwanym łańcuchu rozrządu. Wszystkie części nowe. Zawory + tłoki, popychacze, rozrząd, pompa oleju, termostat, nawet kolektor ssący bo miał wyciek. Wszystko po wymianie było idealnie a tu nagle od paru dni taki problem. Co to może być ( pompa wody) ????? Jakaś inna część silnika ? Alternator? Pomożcie i powiedźcie co to może być. Z góry dzięki. MAM JUŻ DOŚĆ TEJ FURY. :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi