Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

POMOCY!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Moje BMW e46 318i ma problem!!! bylem dzisiaj na kompie bo zaswiecila mi sie kontrolka silnika i mam nastepujace bledy [1} AIR MASS METER] [2} PO111] [3}THROTTLE POTENTIOMETER] [4}CARBURETOR SYSTEM 1 (failure)] [5}SECONDARY AIR INTAKE VALVE] [6}PO443] [7}PO505] Czy muglby ktos mi to przetlumaczyc na <chlopski>rozum? PROSZE uklon_bmw was o pomoc!!!

[1} AIR MASS METER] Przepływomierz

[2} PO111] ?

[3}THROTTLE POTENTIOMETER] Potencjometr przepustnicy

[4}CARBURETOR SYSTEM 1 (failure)] zdaniem wikipedii CARBURETOR=gaźnik

[5}SECONDARY AIR INTAKE VALVE] zawór wtórnego (drugiego) wlotu powietrza

[6}PO443] ?

[7}PO505] ?

Ja ci tylko przetłumaczyłem :)

Na kompa sie jezdzi do kogos kto sie na tym zna :mrgreen:

Witam wszystkich. Moje BMW e46 318i ma problem!!! bylem dzisiaj na kompie bo zaswiecila mi sie kontrolka silnika i mam nastepujace bledy [1} AIR MASS METER] [2} PO111] [3}THROTTLE POTENTIOMETER] [4}CARBURETOR SYSTEM 1 (failure)] [5}SECONDARY AIR INTAKE VALVE] [6}PO443] [7}PO505] Czy muglby ktos mi to przetlumaczyc na <chlopski>rozum? PROSZE uklon_bmw was o pomoc!!!

o w mordę... a mi ostatnio wyskoczyło check... a po naciśnięciu przycisku...

LOW WATER FLUID czy jakoś tak... płyn do spryskiwaczy ;)

A u ciebie to ewidentnie coś jest nachrzanione w dolocie powietrza od początku po sam kolektor ssący. Niewykluczone, że jedno może powodować usterkę drugiego... albo po prostu coś niedobrego dzieje się z wiązką kabli.

Wielkie dzieki chlopaki <bmw_2> w poniedzialek wale na warsztat bo mnie cholera wezmie :x pytanie_bmw ale zostaly mi jeszcze 3 pozycje jak by ktos cos wiedzial bede wdzieczny za kazda odpowiedz uklon_bmw.

[ Dodano: 23 Wrzesień 08, 15:11 ]

I problemy z glowy :lol: :lol: :lol:

[ Dodano: 23 Wrzesień 08, 15:12 ]

I problemy z glowy :lol: :lol: :P:P