Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

E34 uderzenia w tylnej części.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. mam taki problem wcześniej jak z jedynki przechodziłem na dwójkę trochę szarpało autem. myślałem że to sprzęgło ale teraz mam taki objaw jak na biegu nagle wciskam sprzęgło słychać stuki uderzenia w tylnej części. mi się wydaje że to albo wał albo most a może nawet półosie. jak się wciska sprzęgło powoli to tego nie odczuwam. i tak ogólnie przy każdej zmianie biegów słychać stuk i małe pchnięcie auta do przodu. albo jak wrzucam bieg wsteczny to taki objaw jak w automacie czyli pchnięcie i mały puk. może ktoś mi poradzić co to jest za bieda i jak to usunąć?

a wchodziłes pod auto sprawdzałes cos? przyczyn moze byc duzo moze dyfer ma zerwana poduche a moze jest rozkrecony, moze na zawieszeniu cos masz konkretnie wybite- wał to raczej wykluczam czuł byc podczas jazdy jakies wybracje loc cos podobnego a tak to mozna sobie gdybac, musisz luknac z kanału

Masz wybite 2 głowne pionowe poduchy trzymające belke tylnego zawieszenia-na sucho tego nie sprawdzisz-koszt kupna ok.50 zł.szt lemforder-koszt wymiany-uzależniony od warsztatu.Rada: nie daj się nabrać na bajke o rozbieraniu całego tyłu-potrzebna jest wyciskarka lub specjalny ściągacz.

no właśnie ja też myślałem że to może być ten przegub który łączy skrzynie z wałem. słyszałem że to się wymienia co 100tyś. pojadę jutro na kanał zobaczę może i poducha mostu jest rozwalona. głównie żeby to nie sam dyfer chociaż w BMW dyfer chodzi całe życie nie tak jak u mercedesa. dzięki za odpowiedzi nie czekałem że będzie aż tyle. <bmw_2>

A ja bym stawial na poduszke podpory walu. jest wywalona i dyfer lata powodując wyzej wymienione objawy. Gdyby bylo padniete zlącze elastyczne lączące skrzynie z walem to slychac by bylo stukot(takie tyrczenie) w okolicy skrzyni biegow nasilające sie wraz z predkoscią.