ROBERT VIP83 Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Witam wszystkich! Jestem nowym posiadaczem BMW e46 318i i mam problem z katem,mianowicie moim zdaniem zacza sie kruszyc bo wydaje z siebie dziwne dzwieki jakby cos latalo w nim na wszystkie strony i nie wiem co robic? CO sadzicie o TUMIKU PRZELOTOWYM czy ma ktos patent na zamontowanie w/w tumika? Problem tkwi w sondach poniewaz sa dwie przed i za katem.[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 hmmm no to jeżeli sondę masz przed katem to wstawiaj kata jak najszybciej, ponieważ takie opiłki z katalizatora mogą Ci sporo złego narobić w autku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT VIP83 Opublikowano 17 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 NO dobrze ale czy musi to byc kat? bo ja mam zamiar wstawic tumik przelotowy ale nie wiem jeszcze jak to zrobc moze ktos ma POMYSL? [ Dodano: 17 Wrzesień 08, 21:10 ] Czy ta cisza oznacza ze nikt nie moze mi nic doradzic oprucz kolegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dafit Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 ja zawsze robiłem tak że jeżeli nie miałem sondy w kacie to po prostu go wycinałem i wstawiałem tam rurkę lub strumienice i nigdy mi się jeszcze nic nie stało.jak będzie coś nie tak to na pewno ci się komp zapali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 przelot przy takiej mocy Ci nic nie da poza głośnieszą pracą i pustym dźwiękiem 4ech garów, moim zdaniem gra nie warta świeczki. chyba ,że masz zamiar policzyć wydech u fachowców i do tego zrobić dolot to wtedy ma to sens, ale tego nie zrobisz już u zwykłego tłumikarza tylko w specjalnym zakładzie projektującym wydechy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ROBERT VIP83 Opublikowano 18 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 NO licze sie z tym ze przyrostu mocy to raczej nie bedzie ale pytalem w ANGLI gdzie obecnie mieszkam ile kosztuje wymiana kata to mnie z butow wydarlo ok 800-900 funtow. :shock: i wtedy pomyslalem o przelotowce lecz mam sonde za katem i :cry: ale wiem ze ktos wstawial taki tumnik lecz nie jest to precyzyjnie opisane i nie wiem jak ominac te sonde za katem zeby komp nie wariowal. POMOZCIE uklon_bmw pytanie_bmw .A moze ktos wie jaki jest koszt policzenia wydechu i zrobienie go w polsce? nie dlugo tam bede to moze cos pomysle. CZEKAM na wasze porady co do moich pytan i jeszcze raz pomocy uklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi