SataN Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 W kwestii formalnej... dużo ludków rejestruje się tutaj tylko i wyłącznie po to, żeby sprzedać auto. Nie piszą żadnego posta, nie wrzucają żadnych informacji, nawet się nie raczą przywitać.... a wrzucają ogłoszenie sprzedam w super stanie cacy piękne za milion pięćset sto dziewięćset. Abstrahując od cen, to moim skromnym zdaniem, jest to swego rodzaju żerowanie na użytkownikach forum. Dlaczego ? Ano dlatego, że ja np. kupując auto przeglądałem to forum (zanim kupiłem auto) i szukałem również okazji na forum - konkretniej mówiąc, chciałem kupić auto od jakiegoś forumowicza. Jestem święcie przekonany, że nie tylko ja postępowałem w ten właśnie sposób. Teraz propozycja... może by tak ograniczyć choćby na tydzień, czy trzy dni od rejestracji dostęp do kup/sprzedaj auto ? rozwiązałoby to 90% takich ogłoszeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiccoo Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Popieram. święte słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 mi osobiscie to nie przeszkadza, daje w dziale gielda "oznacz jako przeczytane" i mam sprawe z glowy po drugie na pewno nie uznam kogos kto zarejestrowal sie 2 dni przed postem i napisal tylko 1 posta, za wielkiego fana marki i od takiego osobnika auta nie kupie pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 hmmm ja powiem tak podzielił bym w takim razie giełdę na 2 działy dla nowych i dla :starych" userów, bo to dobrze ,że pojawia się więcej ogłoszeń, z 2giej strony warto by było wiedzieć które są sprawdzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banan_owiec Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 Rozmienianie forum na drobne narobi tylko bajzlu... SataN ma rację. Ograniczenie czasowe nie pozwoli byle komu się ogłaszać... To nie Allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 widoczność dla wszystkich, dodawanie ogłoszeń sprzedam auto dopiero po tygodniu i 5 postach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kri$$ Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Kosa ma rację - jeśli widać że ktoś ma 1 czy 2 posty i to tylko na giełdzie, to nie jest moim zdaniem żadna reklama dla niego... w końcu jak ktoś szuka auta na forum marki, bo chciałby kupić od kogoś kto dba o auto, to nie trzeba być wybitnie bystrym, żeby się zorientować, że taki delikwent z jednym postem jest tutaj tylko w celach marketingowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 mi osobiscie to nie przeszkadza, daje w dziale gielda "oznacz jako przeczytane" i mam sprawe z glowypo drugie na pewno nie uznam kogos kto zarejestrowal sie 2 dni przed postem i napisal tylko 1 posta, za wielkiego fana marki i od takiego osobnika auta nie kupie pozdr No dobra.... nadal jestem za okrojeniem dostępu do giełdy, ale to już z zupełnie innych powodów - nie należą one do wesołych ani ciekawych. O tym wolałbym porozmawiać prywatnie z adminem tego forum i zdecydowanie wolałbym, żeby ta rozmowa pozostała pomiędzy nami i nie wychodziła gdzieś dalej i głębiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Moim zdaniem minimum miesiąc na forum i przynajmniej 20 postów - wtedy wiadomo czy ktoś jest tylko dla kup sprzedaj czy jest fanem BMW. I oczywiście zero dostępu do kup sprzedaj wcześniej (tylko mogą oglądać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tukan Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Ale panowie,z drugiej strony-popatrzmy na to z punktu sprzedających. :roll: Przecież każdy z nas sprzedając auto chce żeby jak najwięcej osób je zauważyło.Ja nie uważam że użytkownicy rejestrujący się tylko po to żeby sprzedać auto są szkodliwi,wystawiając auto na forum (a najlepiej jak jest to forum miłośników tej marki) jest szansa że komuś sie spodoba i a nóż się sprzeda . bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Do wystawiania aut jest np. Allegro czy otomoto a u nas w dziale kup sprzedaj są auta o których coś wiadomo i nie ma ściemy... O nowym użytkowniku co powiemy ? - że zna adres strony MAXBIMMER i nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartez Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 no zgadzam sie z przedmowca hehe,....nie mam konkretnego rozwiazania, ale wydaje mi sie, ze powinno sie to troszke ukrocic, moze nie jakos radykalnie, ale moze troszke utrudnic...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi