chiccoo Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Witam. Ostatnio zmieniłem filtr powietrza na storzek K&N z dopływem powietrza. I powstało pytanie do czego jest czujnik który był w obudowie starego filtra. Jak na razie leży sobie z boku i nic się złego nie dzieje. Ale jak był założony to w jakimś celu ale jakim? Wygląda następująco: Czarny gróby przewłód a na końcu coś takiego: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Witam.Ostatnio zmieniłem filtr powietrza na storzek K&N z dopływem powietrza. I powstało pytanie do czego jest czujnik który był w obudowie starego filtra. Jak na razie leży sobie z boku i nic się złego nie dzieje. Ale jak był założony to w jakimś celu ale jakim? Wygląda następująco: Czarny gróby przewłód a na końcu coś takiego: poszukaj na www.realoem.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzidzius2 Opublikowano 16 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 prawdopodobnie czujnik temperatury powietrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiccoo Opublikowano 16 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 Byłem na tej stronce i nic nie znalazłem Jeśli to nawet czujnik temp. powietrza to czy może leżeć sobie z boku czy musi być w filtrze jak było orginalnie? Na tym czujniku jest "baryłka" ze sprężynką w środku (to duże w pionie-plastikowe z dolną częścią gumową z włoskiem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Byłem na tej stronce i nic nie znalazłem Jeśli to nawet czujnik temp. powietrza to czy może leżeć sobie z boku czy musi być w filtrze jak było orginalnie? Na tym czujniku jest "baryłka" ze sprężynką w środku (to duże w pionie-plastikowe z dolną częścią gumową z włoskiem). nie no... to aż niemożliwe co by to przepływka była.... chyba, że ktoś coś tam majstrował made by kolega czesław się zna to naprawimy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazunio Opublikowano 17 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 z tego co widzę to jest to jakiś zaworek, są podłączone do niego przewody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiccoo Opublikowano 17 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2008 Jest tylko ten kabel na którym jest zaczepiony. Jeśli jest to czujnik no napewno są w nim jakieś przewodziki w środku. Ale do czego służy?- nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 to nie jest czujnik tylko guzik. W ktorymś warsztacie jakiś magik to naciskał i auto robiło psss. Nie wiem czy to czasem nie jest coś od klimy :mrgreen: U mnie to wisi obok filtra na zaczepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 to nie jest czujnik tylko guzik. W ktorymś warsztacie jakiś magik to naciskał i auto robiło psss.Nie wiem czy to czasem nie jest coś od klimy :mrgreen: U mnie to wisi obok filtra na zaczepie przewody klimy są przeważnie dwa... i metalowe, jeden przy ściance działowej prawie, drug z przodu przy chłodnicy, na końcu mają zakrętki podobne do wentyla, po ich odkręceniu... zaworek taki jak w wentylu przynajmniej o takiej zasadzie działania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lechue34M50 Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 w M50 ten "niby" czyjnik jest od temperatury powietrza i ma związek ze sterowaniem w jakimś stopniu przepustnicą (ma wpływ ponoć na ekonomike) ale z tego co słyszałem to w bardzo minimalnym stopniu, dlatego może sobie swobdnie leżeć obok stozka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pudzianek_19 Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 to jest jakiś przewód podcisnieniowy ... ale mało ważny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chiccoo Opublikowano 19 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 Więc niech leży jak leżał cały czas, bo miałem zamiar go gdzieś wkomponować ale nie wiedziałem gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 to jest jakiś przewód podcisnieniowy ... ale mało ważny . naciskałem i nie robi pss :mrgreen: coś mi się popsuło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 to jest jakiś przewód podcisnieniowy ... ale mało ważny . naciskałem i nie robi pss :mrgreen: coś mi się popsuło? psss to robi pewnie przy zapalonym silniku jak to podciśnienie tam jest.... a popsute masz koło 2masowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi