Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Tak odnośnie spalania bmw....

SataN

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Współwłaścicielem mego auta jest mąż mojej kuzynki.Ma 60 % zniżek na OC i 30% zniżek na Auto Casco.Przy tych zniżkach składka roczna w Commercial Union wyszła mnie przy pełnym pakiecie (wszystko co może zaoferowac firma ubezpieczeniowa,oryginalne czesci w wypadku naprawy,hotel i laweta w wypadku awarii,itd.itd) 1750 zł.W PZU chcieli 4000 zł,w Warcie 3500 zł,w Liberty Max Kolonko też chyba powyżej 3000zł.Warto zadzwonic na infolinię i popytac...

ja jakiś czas temu byłem w jakimś punkcie gdze jest centrum ubezpieczeniowe, po prostu tam wybierają najtańszą firmę na rynku. jak na razie najtańsza jest chyba PZM. w nim mam ubezpieczonego swojego Tipo. babka wyliczyła mi że w danej chwili ze zwyżką za wiek (30%) i zniżką za staż w tej firmie (10%) będę płacił gołego OC za silnik 3,5l wlaśnie w BMW 1150 PLN ogólnie nie mam żadnych zniżek oprócz tych 10% czyli w sumie płaciłbym składkę 120% i ta składka wynosiłaby właśnie 1150 PLN jak skończę 25 lat wtedy te 1150 PLN trzeba będzie pomniejszyć o 30% :) za 2 miesiące mam urodziny 8)

ufff namieszałem :)

Chiro- nie rozumiem w czym tkwi, aż taka różnica w spalaniu między 2.4 a 2.5 tds bo mój doji aż 12 litrów w mieście na trasie 8 litrów i przy emeryckiej jeżdzie, jak mu powstawiam to z 15-17 spali w mieście :x wiem że jednym z powodów mogą być koła 245/40/18 <bmw_1>

• 2 miesiące temu...

Witam panowie jezeli ktos uwaza ze BMW duzo pali to daje przykład bmw brata e 46 320i touring masa coś ok. 1550 kg silnik 2.2 benzyna moc 170KM podwójny vanos spalanie średnie 8,9 litra cykl mieszany z przewagą jazdy miejskiej manual oczywiście, i nie jest to spokojna jazda, jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości to zapraszam na testy, a z własnego doświadczenia wiem że wszelkie inne wozidła innych marek z 1.6--1.8 benz oczywiście 4cyl spalają podczas takiego użytkowania ok 7,5 do 8l. :lol:

• 3 tygodnie później...

ja tam jeżdzę e36 325 tds 96r manual i mi łyka różnie na trasie 7 - 8 przy emeryckeij jeździe 6.5 ale kto tak jeździ BMW ostatnio trasa poslka francja 1600 km 7.7 l/100 wyszło srednia ( całe niemcy w okolicach 160 - 200 francja 110 - 150 polska miałem tylko 100 km do zgorzelca tam powoli...) we francji kręte drogi i góry i jak się spieszy to aż mi się hamulce kończą to ok 10,5 pali jak spokojnie(nie butuje na każdym biegu :)) to 8 więc niema tragedii. to na zimówkach 195 na felgach 15' i w tym jest ból bo z polski wyjeżdżałem w grudniu a tu zim niestety niema więc niepotrzebnie bo opony się mi tu za bardzo kładą...

powiem ze jestem zadowolony bo liczyłem na większe spalanie:))

ale radość z jazdy po tych krętych dróżkach to jest to...

i reakcje pasażerów siedzących z tyłu dziwne odgłosy wydają :))) (fabryczny m pakiet + amortyzatory utwardzone o skróconym skoku pracy więc odczucia pasażerów też są inne i jazda inna) :D

Kiedyś jezdziłem e36 325 tds automat to paliła w mieszanej jezdzie przy dość ciężkim buzie koło 11. Teraz mam e36 325i Vanos '94 automat coupe w trasie (się zdziwiłem) spaliła mi 7,2 litra średnio, Prędkość 110-120. Trasa Po mieście nie patrzę:D bo pewnie dużo:P bo moja jazda zależy od humoru, czasem spokojnie a czasem bokami.