garbat Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 tak bede musial zrobic, ale kwota 1750zl. za palen pakiet nie jest wysoka (przy 4tys. PZU). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świstak Opublikowano 23 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2008 Współwłaścicielem mego auta jest mąż mojej kuzynki.Ma 60 % zniżek na OC i 30% zniżek na Auto Casco.Przy tych zniżkach składka roczna w Commercial Union wyszła mnie przy pełnym pakiecie (wszystko co może zaoferowac firma ubezpieczeniowa,oryginalne czesci w wypadku naprawy,hotel i laweta w wypadku awarii,itd.itd) 1750 zł.W PZU chcieli 4000 zł,w Warcie 3500 zł,w Liberty Max Kolonko też chyba powyżej 3000zł.Warto zadzwonic na infolinię i popytac... ja jakiś czas temu byłem w jakimś punkcie gdze jest centrum ubezpieczeniowe, po prostu tam wybierają najtańszą firmę na rynku. jak na razie najtańsza jest chyba PZM. w nim mam ubezpieczonego swojego Tipo. babka wyliczyła mi że w danej chwili ze zwyżką za wiek (30%) i zniżką za staż w tej firmie (10%) będę płacił gołego OC za silnik 3,5l wlaśnie w BMW 1150 PLN ogólnie nie mam żadnych zniżek oprócz tych 10% czyli w sumie płaciłbym składkę 120% i ta składka wynosiłaby właśnie 1150 PLN jak skończę 25 lat wtedy te 1150 PLN trzeba będzie pomniejszyć o 30% za 2 miesiące mam urodziny 8) ufff namieszałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chiro Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Moje 2,4 TD w cylku mieszanym 8,5L , na trasie powinno sie zejsc na ok 7 a moze nawet mniej a przy wyglupach swoje 10 lyknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCHU 77 Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Chiro- nie rozumiem w czym tkwi, aż taka różnica w spalaniu między 2.4 a 2.5 tds bo mój doji aż 12 litrów w mieście na trasie 8 litrów i przy emeryckiej jeżdzie, jak mu powstawiam to z 15-17 spali w mieście wiem że jednym z powodów mogą być koła 245/40/18 <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Drugim powodem może być automat... Ale TDS pali dosyć sporo. Miałem na spółkę 325 TDS i palił ok.9-10l średnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chiro Opublikowano 24 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 No i troche bardziej wyzyłowany silnik ja przy pojemnosci 2443 mam 115KM a ty przy 2498 masz 143 wiec roznica troche jest. No i poza tym jak kolega napisal automat w miescie troche podnosi spalanie. Ale i tak bym wolal TDS-a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 25 Listopada 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2008 Skoro ma intercooler,co za tym idzie więcej powietrza,więc raczej potrzebuje więcej paliwa,żeby mieć te 143kuce. Wydaje sie dość oczywiste. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejwid Opublikowano 29 Stycznia 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2009 Witam panowie jezeli ktos uwaza ze BMW duzo pali to daje przykład bmw brata e 46 320i touring masa coś ok. 1550 kg silnik 2.2 benzyna moc 170KM podwójny vanos spalanie średnie 8,9 litra cykl mieszany z przewagą jazdy miejskiej manual oczywiście, i nie jest to spokojna jazda, jeśli ktoś ma jakieś wątpliwości to zapraszam na testy, a z własnego doświadczenia wiem że wszelkie inne wozidła innych marek z 1.6--1.8 benz oczywiście 4cyl spalają podczas takiego użytkowania ok 7,5 do 8l. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisztof2000 Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2009 ja tam jeżdzę e36 325 tds 96r manual i mi łyka różnie na trasie 7 - 8 przy emeryckeij jeździe 6.5 ale kto tak jeździ BMW ostatnio trasa poslka francja 1600 km 7.7 l/100 wyszło srednia ( całe niemcy w okolicach 160 - 200 francja 110 - 150 polska miałem tylko 100 km do zgorzelca tam powoli...) we francji kręte drogi i góry i jak się spieszy to aż mi się hamulce kończą to ok 10,5 pali jak spokojnie(nie butuje na każdym biegu ) to 8 więc niema tragedii. to na zimówkach 195 na felgach 15' i w tym jest ból bo z polski wyjeżdżałem w grudniu a tu zim niestety niema więc niepotrzebnie bo opony się mi tu za bardzo kładą... powiem ze jestem zadowolony bo liczyłem na większe spalanie:)) ale radość z jazdy po tych krętych dróżkach to jest to... i reakcje pasażerów siedzących z tyłu dziwne odgłosy wydają )) (fabryczny m pakiet + amortyzatory utwardzone o skróconym skoku pracy więc odczucia pasażerów też są inne i jazda inna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo0104 Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Kiedyś jezdziłem e36 325 tds automat to paliła w mieszanej jezdzie przy dość ciężkim buzie koło 11. Teraz mam e36 325i Vanos '94 automat coupe w trasie (się zdziwiłem) spaliła mi 7,2 litra średnio, Prędkość 110-120. Trasa Po mieście nie patrzę bo pewnie dużo:P bo moja jazda zależy od humoru, czasem spokojnie a czasem bokami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AWV Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 bardzo dużo zależy też od kondycji auta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi