SataN Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 przykładowo 2.8..... na vanosie... dostałem zastępczą mazdę 323.... nie wiem ile ona pali w sumie... ale jak w czwartek zalałem za 60 PLN tak jeżdżę do dzisiaj i jeszcze mi zostało na 2 dni jeżdzenia..... w przełożeniu na bumę ~200 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2008 no bmw pali. nie wiedziałeś ;] ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 19 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 no bmw pali. nie wiedziałeś ;] ? no... moje jakoś podobnie do twojego... ale przynajmniej JEDZIE tak czy tak po wymianie tych wtrysków już po pierwszych 50 km widzę, że na wskazówce poziomu paliwa ubyło znacznie mniej niż na wydymanych wtryskach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2008 no ja zaczynam eco-tamto i zeszłem do 11.5/100 (100% miasto) :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 przykładowo 2.8..... na vanosie...dostałem zastępczą mazdę 323.... nie wiem ile ona pali w sumie... ale jak w czwartek zalałem za 60 PLN tak jeżdżę do dzisiaj i jeszcze mi zostało na 2 dni jeżdzenia..... w przełożeniu na bumę ~200 pln Ja przezylem podobny szok Zonie ostatnio kupilem opla tigre (wiem wiem, wstyd! Ale jako pierwszy samochod chcialem cos taniego i przednionapedowego, a te tigry strasznie sie zonce podobaja.. ) OK, mniejsze z tym. silnik 1.6. od punktu A do punktu B dojedzie. Zatankowalem pelny bak ostatnio za jakies 160zl (wow, az 40 litrow sie zmiesci..). Przejechalem juz jakies 140km a wskazowka siedzi jakos pomiedzy 30 a 40 litrem. Nie wiarygodne... A moge sie spytac kogos z silniczkiem diesla w beemce? Jaki silnik i ile pali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Opublikowano 20 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2008 Mój 325TDS po mieście ok 8-9l, w trasie jeśli w miarę spokojnie i max 120km/h to ok 7l. Na autostradzie 160-180km\h, ok 8-9l. Dodam że wszystkie te wartości podane są z załączoną klimą. Może nie jest to mało, ale w końcu BMW z założenia nie ma być ekonomicznym oszczędnym autkiem, tylko samochodem do którego wsiadasz i już nie chcesz wysiąść, a to zadanie chyba spełnia co?? bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 21 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2008 Ja przezylem podobny szok Zonie ostatnio kupilem opla tigre (wiem wiem, wstyd! Ale jako pierwszy samochod chcialem cos taniego i przednionapedowego, a te tigry strasznie sie zonce podobaja.. ) OK, mniejsze z tym. silnik 1.6. od punktu A do punktu B dojedzie. Zatankowalem pelny bak ostatnio za jakies 160zl (wow, az 40 litrow sie zmiesci..). Przejechalem juz jakies 140km a wskazowka siedzi jakos pomiedzy 30 a 40 litrem. Nie wiarygodne... A moge sie spytac kogos z silniczkiem diesla w beemce? Jaki silnik i ile pali? Ja przeżyłem jeszcze drugi szok... normalnie prawie padłem na ziemię i zacząłem tego starego grata po kołach całować... 1- w środku cisza.. ja mu w gaz a tu cisza... spokój 2- ja mu w gaz a on JEDZIE!!!! 3- pokłony dla elektrycznie sterowanego nawiewu, klimatronica i takich tam innych.... nawet jakieś stopnie się da ustawić 4- podgrzewanie siedzeń 5- KOMFORTTTTTTTTTT !!!!! i normalnie.... 1, 2, 3 - 140... bo już przez kilka dni się odzwyczaiłem coś za coś.... [ Dodano: 21 Wrzesień 08, 10:43 ] no ja zaczynam eco-tamto i zeszłem do 11.5/100 (100% miasto) :mrgreen: a co... pchasz go w korkach ? czy kapelusz założyłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świstak Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 witam z założenia BMW ma niewiele z ekonomią... a które sa najekonomiczniejsze ? i jakie spalania mają te najekonomiczniejsze ?? czy do 7 lepszy (oszczedniejszy) będzie 3.0 czy 3.5 ?? czy może inny ?? mam na myśli e32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tukan Opublikowano 24 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2008 Świstak, z tych dwóch które wymieniłeś (mniemam że 3,0 też masz na myśli M30) lepszy będzie 3,5. Jest to jeden z najlepszych silników BMW. No i musze to napisać-BMW w brew pozorom ma coś wspólnego z ekonomią. Porównywalne Mercedesy,Audiki mają większą pojemność,mniejszą moc,gorsze osiągi i...palą więcej. Moc i pojemność nie jest wyznacznikiem spalania wg mnie. I BMW jak na osiągi jest oszczędne. Zresztą - Astra 1,8 90KM potrafi spalić 9 litrów w mieście, 320i - 12... uklon_bmw ps.wiadomo,że może spalić i 19 :twisted: ale jaka przyjemność....Astra tyle nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj_drops Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 A ja się nie przejmuje, pali tyle ile wleje. Jakbym chciał jeździć ekonomicznie to bym kupił tico,CC albo charade w dieslu (4L/100km po mieście). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tukan Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 dj_drops, Dokładnie! bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 Świstak, z tych dwóch które wymieniłeś (mniemam że 3,0 też masz na myśli M30) lepszy będzie 3,5.Jest to jeden z najlepszych silników BMW Tez tak slyszalem, ze te silniki 3,5, ktore byly np w e34 byly po prostu NIEZNISZCZALNE! uklon_bmw [ Dodano: 25 Wrzesień 08, 21:14 ] DJ Drops, gdyby ci sie nudzilo przy okazji, moglbym jakos podjechac w Twoje okolice? z checia zerknalbym ne te 3 litrowe V8. Jakos zmiany mi laza po glowie ostatnio... :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj_drops Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 woz, napisz na pw/gg to się jakoś zgadamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk Opublikowano 25 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2008 a co... pchasz go w korkach ? czy kapelusz założyłeś ? E nie no tak źle nie jest. Hamuje silnikiem, przyśpieszam raz a potem tylko muskam gaz, stosuję zasadę "z górki za darmo", patrzę na ekonomizer.... to działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woz Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 A ja się nie przejmuje, pali tyle ile wleje. Jakbym chciał jeździć ekonomicznie to bym kupił tico,CC albo charade w dieslu (4L/100km po mieście). Charade w dieslu 4l na setke w miescie? Nic dziwnego. To ma pod maska cwierc cylindra :mrgreen: Kurde, gadalem z kolesiem wczoraj, ktory sprzedal golfa mk3 tdi 110 konnego. Mowiel, ze w trasie przy spokojnej jezdzie zszedl do 4 litrow z kawalkiem, a w miescie miedzy 5-6 litrow. Nie no przyznajcie Panowie, jednak respekt... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miro600V Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 Panowie, jak chcecie ekonomicznego benzyniaka BMW, to polecam M43B16 Osobiście jestem zadowolony ze spalania swojej bumy. Co innego z mocą. Przy wyprzedzaniu czasami idzie się rozpłakać, ale na krętej drodze śmigam równo z 2.5! Powiedzmy, że na trasie schodzę poniżej 7l, a w mieście mam 9l - oczywiście, to nie jest jazda ekonomiczna! :twisted: Ech... Żeby to jeszcze buta miało Świstak, z tych dwóch które wymieniłeś (mniemam że 3,0 też masz na myśli M30) lepszy będzie 3,5.Jest to jeden z najlepszych silników BMW Tez tak slyszalem, ze te silniki 3,5, ktore byly np w e34 byly po prostu NIEZNISZCZALNE! uklon_bmw Widziałem już kilka M30 i z tą niezniszczalnością to bym nie przesadzał Ale ogólnie to bardzo dobre i solidne silniki! W końcu BMW nie bez powodu klepało je z 25 lat! :mrgreen: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj_drops Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 W mieście ok, ale na trasie co znaczy spokojna jazda ? Bo jak mam lecieć 1000km z prędkością 90km/h to bym się chyba pochlastał i przejechał własnym autem. Mi na trasie pali 10l/100km przy spokojnej jeździe 200km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 26 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 a co... pchasz go w korkach ? czy kapelusz założyłeś ? E nie no tak źle nie jest. Hamuje silnikiem, przyśpieszam raz a potem tylko muskam gaz, stosuję zasadę "z górki za darmo", patrzę na ekonomizer.... to działa po co ci bmw ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mat Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 czasami jest tak ,ze chce się przejechać jak najtaniej, ja na przykład w mieście nie przejmuję się totalnie ekonomią bo nie odczuwam tak bardzo a jazda zależy od humoru, po trasie jak jadę daleko to załączam daną prędkość tempomacik i niech sobie pali ile trzeba no chyba ,że mi się gdzieś spieszy to inna sprawa, 2 tempomatu nisko nie załączam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dj_drops Opublikowano 26 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 czasami jak mi się zapala rezerwa to faktycznie razem z ekonomią ale tylko do tankowania - potem jade jak trzeba, nie należe do ludzi którzy boją się jeździć a niektórzy znajomi twierdzą że jeżdżę jak wariat i ze mną do auta nie chcą wsiąść :> spalanie wolę nie patrzeć, jazda z punktu A do punktu B, ważne czym - BMW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Owczar Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Witam ja zmienielem silnik z m20b20 na m20b2.5 po kapitalnym remoncie i spalanie w trasie przy jezdzie spokojnej ( 130 km/h ) wyszlo 7.5 l przy butowaniu w trasce ( powyzej 200 km/h w porywach tam gdzie droga pozwala a tego u nas malo stosunkowo ) wyszlo ponizej 9 l . Miasto zchodzimy do rzeczywistosci ponizej 12 l . Mysle ze to nie jest zle wkoncu ta przyjemnosc jazdy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garbat Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 a co ze spalaniem 330d e46 184kuce? Ekonomicznie nie wyjdzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 a co ze spalaniem 330d e46 184kuce? Ekonomicznie nie wyjdzie ? Mam e46 z tym silnikiem.Mimo 6 cylindrów i podniesionej mocy na 217 koni i 468 Nm auto pali naprawdę nie dużo.Na trasie z Polkowic do Oławy (jakieś 135 km) przy prędkości do 120 km/h,bez gwałtownych przyśpieszeń zarówno komputer jak i ekonomizer wskazuje spalanie na poziomie 4,2 litra.Utrzymując na autostradzie prędkośc 180 km/h ekonomizer pokazuje 8 litrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garbat Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 no to robi wrazenie pale sie na to, ale nie wiem jeszcze jak bedzie z oplatami (chociaz mamy juz tyle tych firm ubezpieczeniowych, ze chyba znajdzie sie cos dobrego taniego) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forest Opublikowano 12 Października 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2008 Współwłaścicielem mego auta jest mąż mojej kuzynki.Ma 60 % zniżek na OC i 30% zniżek na Auto Casco.Przy tych zniżkach składka roczna w Commercial Union wyszła mnie przy pełnym pakiecie (wszystko co może zaoferowac firma ubezpieczeniowa,oryginalne czesci w wypadku naprawy,hotel i laweta w wypadku awarii,itd.itd) 1750 zł.W PZU chcieli 4000 zł,w Warcie 3500 zł,w Liberty Max Kolonko też chyba powyżej 3000zł.Warto zadzwonic na infolinię i popytac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi