Tomski Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2008 Witam Pojawil sie u mnie dziwny dzwiek przy nacisnieciu pedalu hamulca.Na wyzszych predkosciach go nie ma ,tylko po miescie np.przy dojezdzaniu do swiatel lub przez garby.Wciskam pedal i zgrzytanie.Na postoju przy wlaczonym silniku to samo,przod i tyl od strony kierowcy,zgrzyta jak stare wyro podczas inicjacji seksualnej.Gdzie posmarowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Najpierw sprawdź dobrze klocki,czy w ogóle je masz.A tak w ogóle to może być wiele przyczyn np.wyrobiony amorek,rozwalona poduszka pod amorem,simerblok na którymś wahaczu itp. Najpierw zlokalizuj koło,z którego Ci zgrzyta a potem sprawdź wszystkie te elementy. <bmw> pytanie_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 15 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Na oko klocki widac ze sa ,aczkolwiek jest ich malo.Byl to przod auta,a potem na postoju wyszlo ze przod i tyl od kierowcy.Niestety nie mialem pomocnika ktory nacikalby pedal a ja moglbym sie wgrzebac pod auto.A czy moze brak plynu spowodowal cosik takiego?Nie byl sprawdzony bo jest pod filtrem kabinowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2008 Niski poziom płynu wyświetliłby Ci się na zegarach,ale warto sprawdzić.Spróbuj też wymienić płyn hamulcowy.U mnie zdarzało się,że przy gwałtownym hamowaniu pompa nie dawała płynu.Wymieniłem go i od tamtej pory jak ręką odjął.Zalecenia producenta to wymiana max.co trzy sezony.Mimo wszystko rozbierz hamulce,nie dużo to pracy,a będziesz miał pewność.Zdarza się też,że między szczękę a hamulec dostanie się jakiś malutki kamyk i trze przy takim hamowaniu(tez tego doświadczyłem). <bmw_1> [ Dodano: 15 Wrzesień 08, 20:49 ] Wspomniałeś,że klocków jest już mało.Pod końcem ich domieszka jest w większości z opiłków metalu,a tarcie metal o metal może sprawiać wrażenie trzeszczenia , piszczenia itp.Może to pierwsze oznaki,aby wziąć się za układ hamulcowy.Klocki komplet przód i tył dobrej firmy kupisz już za ok. 350 zł.Jak masz trochę czasu to wymienisz je sam.Jest trochę pracy,ale garaż i 3 godziny wystarczą.Sam robiłem w swojej. <bmw> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomski Opublikowano 23 Października 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Problem rozwiazany.Dla ciekawych.....chodzilo o tloczki w szczekach hamulca,byly zabrudzone i wymagaly nasmarowania,dlatego mialem zgrzytajace hamulce.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi