Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Olej cieknie po bloku :/

Rekomendowane odpowiedzi

Poniżej wrzucam zdjęcia

Olej cieknie tak dość powoli, brudzi się blok wg mnie leci spod uszczelki, byłem między mostami na legnickiej w chipie i przy okazji powiedzieli mi że tak, faktycznie cieknie trzeba wszystko wyciągac żeby wymienić uszczelke bo to prawdopodobnie ona się poluzowała, później głowica do zrobienia koszt ok. 1000 :shock: powiedzieli że w sumie nie opłaca się robić w takim dość starym aucie ale ja sie troche boje, rozsadzi mi kiedyś blok jeśli to coś bardziej poważnego i będzie kupa poza tym tak chyba podświadomie zaczynam czuć spadek mocy już się nie zrywa tak jak kiedyś troche muli itd , także powiedzcie co z tym robić, jakieś rady sugestie czy po prostu faktycznie olać?

85507679ig2.th.jpg

22341028im8.th.jpg

89441501ya2.th.jpg

Wszędzie tak mówią :P W mojej też jest dużo do zrobienia i to okazało się bardzo dużo. Niektóre gumy czy przeguby w podwoziu pamiętają lata '93 kiedy to auto zjechało z taśmy ( tak ją poprzedni właściciel traktował :( ).. do zrobienia jeszcze oprócz tego są luzy w zawieszeniu, pompa wtryskowa i przekładnia kierownicza, ale chyba zainwestuje w nią .. jak siedzę za kierownicą to o wszystkim zapominam :D sama przyjemność <bmw_3>

Jak wspomniał Tazunio sprawdź ciśnienie na cylindrach.Jeśli będą w normie nie masz większego powodu do zmartwień.Fakt,mogła puścić uszczelka.Ale bez przesady,w serwisie najlepiej chcieliby Ci założyć nowy silnik i z bani,bo im się nie chce dłubać itp..Koszt uszczelki i ewentualnego planowania głowicy zamknie Ci się w 300zł i spoko pieprzenie,że głowica do zrobienia.Przecież wałków i zaworów nie musisz robić.A od wycieków z bloku,uwierz mi,nikomu jeszcze bloku nie rozwaliło. <bmw_1>

a simering na wałku rozrządu? u mnie było właśnie to ciekło pod obudową i wypływało na podziale głowica-blok i wyglądało jakby uszczelka poszla albo i głowica.simering w sklepie rolniczym 5 zeta a za identyczny w motoryzacyjnym chcieli 20 hehe bmw_beer

to podpowiadaj dalej Satan ;) w sumie fajnie by było takiego swapa zrobić, ale przyzwyczaiłem się, że w compacie wszystko jest zawsze inne i inaczej zrobione :/

chcesz namiary na chłopaków ? ostatnio pytałem o skrzynię do swojego.... mieli kompletny 2.8 ze skrzynią i całym osprzętem - wszystko co do swapa trzeba - 3.500 PLN