Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

nietypowe opony do e34 pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

witam kupiłem niedawno alufelgi do swojej e34.... po paru miesiącach przyszedł czas na zmianę opon i tu zonk.... okazało sie że gość sprzedał mi felgi angielskie czyli o rozmiarze 15.3 cala i nie mogę teraz dostać na nie opon..... 15`` jest za mała a 16`` za duża... i tu moja prozba: morze ktoś z klubowiczy ma do sprzedania dwie takie opony albo orjętuje sie gdzie cos takiego można nabyć?? w mojej okolicy tj. Kluczbork opolskie niestety nikt takowych nie posiada. opony które teraz mam mają rozmiar 230/55/zr390 dodam ze felgi są oryginalne BMW.

Kój kumpel,który ma wulkanizację,miał komplet alu o takim rozmiarze z bardzo ładnymi oponkami za 400zł. Ale to było w zeszłym roku,a poza tym teraz nie mam nawet jak go spytać. W każdym razie nie muszą być wcale drogie,ten kumpel nie mógł ich sprzedać,bo wszyscy bali się tego rozmiaru.

Miałem kiedyś e34 właśnie z Anglii i też miałem problem z oponami.Udało mi się znaleźć na allegro,ale dwa lata temu za 2 używki klient chciał ok.1000zł.Zrezygnowałem więc i kupiłem standardowe felgi 15" od e39,gdzie z oponami nie ma żadnego problemu.Dałem wtedy około1100 za komplet <bmw_3>

Tak jest.2 lata temu szukalem opon do siebie.To jest tzw rozmiar metryczny nie 15 ani nie 16 cali.Za jedna oponke dunlopa zyczyli sobie 150f.Takze 600 za komplet.A udalo mi sie kupic nowe felgi acshnitzer'a z uzywkami za 400.Radze zrobic to samo>Gra nie warta swieczki a i polepszysz wyglad auta zmieniajac felgi.

no i właśnie dlatego ze są takie nietypowe to tym bardziej chce na nich jeździć :lol: taka mania nic nie poradzę 8) zwłaszcza że bardzo ładnie się prezętują na aucie. dwie juz znalazłem a następne dwie są w drodze. pozdrawiam i dzięki za podpowiedz :wink: ps wrota napisz ile musiałbym na te oponki z angli wydać?? bo znając moje możliwości za pół roku bede znów takich szukał;] chodzi o cene za 2 sztuki. te które znalazłem mają 8mm bieżnika i za 2 sztuki z przesyłką dałem 350zł nie za wiele jak na takie opony... Dla ciekawych dodam ze znalazłem gdzieś rozmiar tych opon "na nasze" z tego co gość pisał w rzeczywistości mają 245/40... smakowo 8)

Daj sobie spokuj z takimi oponami ten wzór bieżnika ma 20 lat, chcesz jeżdzić na takich?

Kup lepiej orginalne 15" np BBS i problem będzie z głowy.

No chybą że koniecznie chcesz jeździć na felgach calowych.