kristiang Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Witam i proszę o porady gdyż mam problem z hamulcem który pulsuje w czasie hamowania po przekroczeniu 100km/h odczuwam to także w kierownicy. Wymieniłem tarcze i klocki na nowe dalej to samo? proszę o pomoc gdyż za 2 dni bede miał traskę anglia-polska pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Tylko podczas hamowania? Koła wyważone? Luzów w zawieszeniu nie masz? Jak hamujesz lekko czy do oporu? Jak deptasz na maxa to może ABS się załącza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kristiang Opublikowano 3 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 następuje to wtedy gdy leciutko nacisne na hamulec i przy małej predkości jest takie wrażenie jakby wyrywało kierownicę w lewo ale podkreslam tylko lekkie nacisniecie ok 2cm bo jak mocniej nacisne to nic sie nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasso12 Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Jeśli przy hamowaniu ściąga Ci w jedną stronę proponowałbym dobrze przejrzeć układ hamulcowy.Może być taka opcja,że lewe koło bierze wcześniej niż prawe.Możesz tego nie odczuwać przy mocniejszym hamowaniu.ABS raczej wykluczyłbym.jakby nawet padł,to nie ściągałby auta w jedną stronę. :idea: uklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E34-Patryk Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Jeśli zaczyna gwałtownie ściągać przy delikatnym hamowaniu ja przejrzałbym zawieszenie przód-tuleje wachaczy przede wszystkim. A tarcze zmieniłeś na jakie(nowe,używane,jaka firma) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SataN Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2008 Witam i proszę o porady gdyż mam problem z hamulcem który pulsuje w czasie hamowania po przekroczeniu 100km/h odczuwam to także w kierownicy. Wymieniłem tarcze i klocki na nowe dalej to samo?proszę o pomoc gdyż za 2 dni bede miał traskę anglia-polska pozdrawiam 1- wiem, że to głupie może się wydawać, ale sprawdź opony i ciśnienie w oponach 2- tarcze 3- tuleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi