Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

Dorabianie kluczyka

sulek

Rekomendowane odpowiedzi

są specjalnie "dorabialnie" które zajmują się przeprogramywaniem nadajnika czy cos w tym stylu

Tu nie chodzi o nadajnik tylko immobiliser.

W razie gdybys chcial zmienic sobie centralny na takie z pilotami na wzor e46 to mam na sprzedaz :D pastylke immo przeklada sie ze starego kluczyka.

http://www.allegro.pl/item427683376_bmw_e36_e39_e34_e32_z3_sterownik_kluczyk_bmw.html

77307690sn7ko9.jpg

Czyli jak kupie od Ciebie ten zestaw to mój centralny - fabryczny będę mógł obsługiwać przy pomocy pilota i klapę osobno też otwierać?? A jak jest z domykaniem szyb i szyberdachu, osobny moduł jest potrzebny?

To najpierw kupiłbym od ciebie ten zestawik i wtedy ten koleś ze Świdnicy dorobiłby mi kluczyki te, które od ciebie kupię. to byłoby super, tylko kwestia zamontowania tego modułu, gdzie, bo mam mechanika, tylko nie wiem czy sobie poradzi, bo instrukcja jest po angielsku, ale jest bardzo kumaty, więc raczej powinien sobie poradzić. Bo najpierw zamontowałbym sobie ten zestawik a potem dorobił klucze czy to zła kolejność. Bo kluczyki są już chyba zaprogramowane to tego modułu, ze nie trzeba ich dodatkowo jakoś stroić żeby przyciski na kluczyku zamykały drzwi i klapę. Ta centralka centralnego zamka jest po to, żeby komunikować się z pilotem? Bo ja już mam fabryczny central.

instrukcja jest po niemiecku, jesli masz oryginalnay centralny to niemiecka instrukcja jest dokladna jak sie wpiac w taka instalacje. To jest normlany centralny z pilotami tyle ze na wzor e46. Sam cos takiego montuje u siebie, kluczyk juz dorobilem i dziala w stacyjce bez problemu, a moze jutro zaloze centralke (bo na razie obsluguje centralny z innego pilota bo jesczze stary jest zamontowany)

Domykanie szyb dziala tylk oz modulem komfortu. A przycisk klapy jest do jej otwierania jesli sobie zalozysz dodatkowy silownik i ciegno to tym przyciskiem ja otwierasz. Mozna tez wykorzystac do innych celow ten przycisk.

W maju chcieli w ASO BMW na krakoskiej 240zł i czas oczekiwania do 2 tygodni.

Są tylko warunki:

1.Samochód musi być zarejestrowany w PL

2.Musi być właściciel/le danego samochodu z dowodu rej. nie umowa kupna-sprzedaży w czasie zamawiania

Ja kupiłem nowy w ASO w IRLANDII za 54e i bez problemów chociaż,

Samochód zarejestrowany w niemczech na mnie, zamawia polak i w irlandii- zero problemów, czas oczekiwania 4 dni "szedł" z UK

[ Dodano: 4 Wrzesień 08, 18:21 ]

Są tylko warunki:

2.Musi być właściciel/le danego samochodu z dowodu rej. nie umowa kupna-sprzedaży w czasie zamawiania

Samochód zarejestrowany w niemczech na mnie, zamawia polak i w irlandii- zero problemów, czas oczekiwania 4 dni "szedł" z UK

[ Dodano: 4 Wrzesień 08, 18:21 ]

Są tylko warunki:

Tylko ciekawe jaki kluczyk dają, bo jak jakiś lipny to potem trzeba kupować nowe i kolejny koszt przełożenie tego wszystkiego. dzwoniłem i Pan powiedział kilka godzin, może być 2h może być 4h, zobaczymy. A tak Broder wysłał mi bardzo ładne kluczyki razem z centralka w bardzo korzystnej cenie.

Ale potem trzeba by kupić osobno centralkę, nawet jeśli daliby w ASO takie same kluczyki jak Broder to nie wiem czy dałoby się jakoś centralkę do nich dostroić, czy trzeba b na nowo kupować takie zestaw na allegro i tam przekładać do nich immobiliser.

Ba paczkę odebrałem dziś, ale doszła już wczoraj, tylko nikogo w domu nie było. Ale numer paczka w jeden dzień na Poczcie Polskiej, tak szybko jak przesyłka kurierska. Skoro nie widać różnicy to po co przepłacać. :) Paczka tak była zapakowana, że siedziałem kilka minut, żeby ją otworzyć tak dobrze była zabezpieczona.

[ Dodano: 16 Wrzesień 08, 16:50 ]

No hej witam, ostatnio milczałem, ale już mam prawie wszystko zrobione. Kluczyk dorobiłem w Świdnicy - niestety. Kupa kasy. Taniej zrobiłbym w ASO - 190 zł, ale z racji że te ****** przy zmianie silnika zmieniły mi tez stacyjkę, a kod silnika, który aktualnie drzemie pod maską jest inny niż w dowodzie rejestracyjnym, byłem skazany na Świdnicę. 1h roboty i kluczyk działa. Troszeczkę niemiły jest ten młody Pan dorabiając te immobilisery. także jak możecie to dorabiajcie tylko w ASO.

ASO:

sam kluczyk z immo - 190 zł

kluczyk z pilotem 500 zł+ programowanie 350 zł

Świdnica:

sam kluczyk 500 zł

Ten koleś posiadał te zestawy co ty Broder, można to u niego zamontować, a w tym samym czasie on dorabia immo, więc ogólnie jakby się zrobiło u niego to wyszłoby dużo

taniej. :) Musiałem dorobić kluczyk, bo jak z jednym kluczykiem, zgubie jeden i w ogóle nie odpalę auta, nawet żeby dorobić kolejny.

• 5 miesięcy temu...
  • 1 rok później...

mozna, ale stacyjka najlepiej. Ja wyciagnalem kiedys z bagaznika i zawiozlem i sie okazalo, ze w bagazniku jest iles tam zabkow, w zamku od drzwi jest iles tam, a w stacyjce jest najwiecej, i tyle potrzeba zeby dobrze dorobili (ale namieszalem...). W hali targowej wiem ze tez przyjezdzaja, wymontowuja zamek, biora do roboty, robia kopie i wracaja i montuja zamek i daja ci nowy kluczyk. Firma nazywa sie z tego co pamietam STEEF w hali targowej. ZaGOOGLEuj, znajdziesz bez problemu raczej.

Tak jak pisze Wozu - najlepiej stacyjke wyjąć a nie z bagażnika. Bo kluczyk ze stacyjki otwiera wszystko, a natomiast tzw. kluczyk hotelowy odpali auto ale nie otworzy schowka i bagażnika. Wkładka z bagażnika jest nieco inna jak wkłądka ze stacyjki.