fotomek69 Opublikowano 30 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2008 witam mam problem z 850tka na zimnym silniku co najlepiej widac rano gdy na dworze jest zimno z rur wydechowych po stronie pasazera nie wydobywa sie para tylko smierdzi niespalona benzyna po stronie kierowcy jest ok auto przez pierwszych kilka minut prawie wcale nie jedzie po chwili dostaje kopa i jest lepiej ale chyba tez nie calkiem bo mam takie wrazenie jakby nie chodzilo wszyskie 12 garow w monencje gdy wsadze bieg troche nie rowno chodzi bez biegu jest lepiej zreszta auto nie ma takiego kopa jak miec powinno kontrolka eml gasnie po zapaleniu a diagnoza komputerem wykazala lambdasonda uszkodzona ale to chyba jakas bzdura bo przeciez na zimnym silniku sonda nie chodzi znajomy mechanik twierdzi ze to moga byc swiece bo ze zgledu na trudnosc wymiany w 850tce prawie nikt tego nie robi bo w bmw chca za to 700 euro czy ktos z was mial cos podobnego np w 750tce prosze o odpowiedz [ Dodano: 30 Sierpień 08, 11:02 ] kilka fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo0104 Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 A moze wtryskiwacz rozruchowy jest jakiś walnięty. Nie wiem jak to jest w tych silnikach ale z tego co się orientuje to z jednej i z drugiej strony są oddzielne kolektory ssące moze na kazdy kolektor jest oddzielny wtryskiwacz. i moze z jednej strony nie podaje paliwa silnik dostaje za mało paliwa i mieszanka jest zbyt uboga zeby się zapalic na zimnym i dlatego smiedzi paliwem nieprzepalonym. Ale trzeba dowiedzieć się czy wogole w tym silniku jest coś takiego jak ten wtryskiwacz rozruchowy. Nie wiem czy nie pomylilem typów wtrysku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotomek69 Opublikowano 3 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 silnik jest taki jak w 750 i wyglada tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danich Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 moze ktoras sonda jest walnieta grzałka w niej nie działa jak silnik sie rozgrzeje nagrzeje sonde wtedy wszystko jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotomek69 Opublikowano 3 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 zasadniczo nawet po zagrzaniu nie jest wszystko ok bo troche nierowno chodzi nie ma takiego kopa jak miec powinno i pali zbyt duzo ponad 20 litrow po miescie ale wprzyszlym tygodniu wymienie wszystkie swiece i powymianie pojade jeszcze raz na komputer i zobacze czy bedzie lepiej czy moze rzeczywiscie trzeba wymienic sade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi