kogut Opublikowano 29 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2008 mam taką sprawę niedawno zakupiłem e34 w automacie autko miało mankament w postaci wycieku ze skrzyni byłem pewny ze skrzynia pracuje wolniej poniewasz brak jej oliwki ,wyciągnołem skszynie wymienilem simerringi ;filtr ,olej niby lepiej ale coś jeszcze niegra bardzo powoli redukuje bieg na pierwszy czasem szarpie ,niekiedy wogóle nie wrzuca jedynki a innym razem śmiga jak mowa można zwariować . czy jest jakaś regulacia , może to wina tego iż nalałem olej strzykawą dekstron 2 czekam na pomysły pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tukan Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Chwila... Wymieniłeś olej czy dolałeś olej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 wymieniłem na nowy ma się rozumieć dekstron 2 około 3 l lałem strzykawą a wiem ze powinno się wlewać inną metodą może jest za mało albo nie ten olej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tukan Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Z którego roku masz auto?I ile oleju weszło? Poprostu wlałeś olej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 wozik jest z 92 weszło ok 3l wlałem strzykawą może w tym sęk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tukan Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Poprostu wlałeś ten olej i tyle? Czy może robiłeś to "dynamicznie" (poprawnie)-wlewasz,mieszasz biegami,dolewasz i tak kilka razy. Całkiem możliwe,że jest za mało oleju.Póki co nie jeździj autkiem. Aha,i nie jestem pewien jaką masz skrzynie już 5hp18 czy jeszcze 4hp22 . Jeśli 5hp18 i masz tabliczkę znamionową czarną-lejesz Dexron 3! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 2 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 mam czarną tabliczke a5s 310z skrzynia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tukan Opublikowano 2 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 Czyli masz 5hp18 ... Zlej jak najszybciej olej i zalej Dexronem III ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 3 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 dałem plame zaufałem właścicielowi warsztatu on wcisnoł mi ten olej ide teraz spisać z tabliczki wszystko dobrze ze się nigdzie daleko nie wybrałem dzęki jeszcze dziś się odezwe pozdro man Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tukan Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 No to dobrze...I radziłbym zmienić warsztat albo odezwać się na forum do kogoś kto potrafi przeprowadzić dynamiczną wymianę.Napewno się tacy znajdą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 3 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 tym razem sam to zrobie tak jak pisałeś powoli i mieszając biegami zaraz sprawdze ile tej oliwki, jestem blacharzem samochodowym wybrałem tani warsztat mechaniczny ,ale bylem i pomagałem przy operacji ze skrzynią dzięki za rady o oczywiście napiszę o rezultatach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tukan Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 Nie ma problemu. Oby wszystlo było ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 5 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 dekstron 3 firmy motul skrzynia chodzi jak nowiutka weszło 5l info z pierwszej ręki panowie od samego pana Łobody GABLOTA śmiga bez zarzutu alerz mnie to nerwów kosztowało drąrzyłem temat automatu wiele informacji jest sprzecznych lecz swojego jestem pewny pozdro Tukan i dzięki :gril: bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tukan Opublikowano 5 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2008 Nie ma problemu! Cieszę się że pomogłem. Bezawaryjności skrzynki życzę! <bmw_3> Pozdro! bmw_beer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi