DIEGO E30 Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 ewentualną podkładkę trzeba by wsadzić między popychacz, a zawór?Nie wiem czy dobrze sobie to wyobraziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beryl Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 popychacz jest z jednej strony dźwigienki a zawór z drugiej, a podkładkę dajesz pod popychacz. Można też to zrobić przez zmianę grubości adapterka, ale trzeba je mieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 31 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2008 A gdyby ze szczelinomierza zrobić mini podkładki o w/w wspomnianej grubości 0,05mm i i powpychać tam gdzie należy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beryl Opublikowano 3 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 A gdyby ze szczelinomierza zrobić mini podkładki o w/w wspomnianej grubości 0,05mm i i powpychać tam gdzie należy? To nie jest takie proste. Trzeba przede wszystkim wyciągnąć popychacze, rozłożyć je, wywalić z nich olej, żeby uginały sie do samego końca. potem trzeba wkładać jakieś podkładki pod popychacze (ja dawałem blaszki z puszki od piwa gr. 0,10 mm wcześniej je bmw_beer ) i mierzyć szczelinomierzem i wyciągać popychacze do znudzenia. Zrobiłem na 0,10 i tak cykało, to dałem sobie spokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 4 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Od walenia tych dzwigienek to się też niezły hałas robi w aucie.Przynajmnej u mnie tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beryl Opublikowano 4 Września 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 Od walenia tych dzwigienek to się też niezły hałas robi w aucie.Przynajmnej u mnie tak jest. Ja słyszę cykanie dzwigienek jedynie jak jadę przy jakiejś ścianie i odbija sie dźwięk, wtedy mnie wkurza, a poza tym to raczej w kabinie nie słyszę przykrych dźwięków spod maski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DIEGO E30 Opublikowano 16 Września 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2008 a u mnie słychac te dzwigienki i to dosc mocno.Poza tym jak wcisne gaz do oporu to słyszalny jest dziwny rumor w okolicy nóg kierowcy i pasażera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi