Skocz do zawartości
Wasilewski Warsztat

czy to może być sprzęgło???+obroty!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

witam, może gdzieś juz o tym jest napisane ale zapytam jeszcze raz...

na wolnych obrotach cos głośno stuka w skrzyni po wciśnięciu sprzegła cichnie, od jakiegos czasu czuc tez delikatnie że śmierdzi sprzęgło po ostrzejszej jeździe...co to może być i odrazu zapytam znalazłem sprzęgło sachsa na allegro do 318is z klima za 420 zł czy one faktycznie sa w takich cenach??

dzieki z góry za pomoc

aha wszystkie stuki puki w bmw e 36 318is 93rok

Ja do siebie kupiłem SACHSa za 365zł - ale z klimą? Pierwsze słysze... :? Do is'a jest to samo co do 316i i 318i... Weź sobie do serca ten smród bo ja go troche zignorowałem i skatowałem sprzęgło... :P Potem pękł taki bolec mocujący (1 z 3-ech), sprzęgło poszło lekko na bok i paliło mi tarczę nawet przy spokojnej jeździe... A przy okazji wymiany fachowcy powiedzą Ci co to za stuki ale najpewniej jest tak jak mówi Danich ;)

zamowilem juz sprzeglo komplet w piatek wymieniam jak zniknie stukanie to napisze pzdr

[ Dodano: 26 Sierpień 08, 19:24 ]

to pewnie łozysko na wałku głownym ci w skrzyni puka, jezeli wcisniesz sprzegło wtedy skrzynie rozłancza i jest cisza, a zarazem jezeli czuc sprzegło to pewnie tez juz sie konczy :)

ale ale jeszcze zapytam czy chodzi ci o to łożysko które jest w komplecie ze sprzeglem to oporowe czy jakies inne??

nie
ale ale jeszcze zapytam czy chodzi ci o to łożysko które jest w komplecie ze sprzeglem to oporowe czy jakies inne??
własnie chodzi mi nie o łozysko oporowe tylko na wałku głownym skrzyni biegów

można kupic takie lozysko nowe normalnie w sklepie czy jest jakis problem z tym??

Zeby nie zakładać nowego tematu I sorki ze W czyims temacie sie zapytam Ale tez mam pytanko co do sprzegla.

A wiec rano gdy samochód jest zimny jak zapalam to nie wrzuce zadnego biedu. A gdy mam bieg wlaczony i pale auto to odrazu mi jedzie :mrgreen: A jak chwile pojezdze i samochodzik sie nagrzeje wtedy biegi normalnie wskakują. Czy to juz sprzeglo sie prawie skonczylo :?:

W sumie można zakończyć Moj temat w skrzyni byla 100 oleju, jak sie okazało, wiec problem klekotania sie rozwiązał sprzęgło wymieniłem nalałem oleju....jest dobrze skrzynka chodzi cichutko!!!Jeszcze zapytam o jakiś namiar na czujnik temperatury silnika. Są dwa jeden od wskaźnika drugi od ssania tak?? Jakiś link do tego drugiego jak to wygląda i jaki to koszt..Na zimnym silniku rano skaczą obroty czasami gaśnie po rozgrzaniu autko chodzi idealnie...

• 3 tygodnie później...

Witam musze jeszcze raz zapytać, nadal mam problem z obrotami silnika rano skaczą od 1200 do 300,pozniej jakieś 1100 do 500 i tak az zatrzymają sie na 800i jest dobrze, wymieniłem czujnik temperatury silniki (tak doradził mi mechanik),ale nie wiele to zmieniło, co to może być prószę o poradę. Na pewno było to juz poruszane na forum wiec może jakiś link do tematu...