konradbmw Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2008 Witka chciałem sie zapytać jak to teraz jest z tym sprowadzaniem bo były jakieś zmiany związane z opłatami za brykę że nie ile jest na umowie tyle będziemy płacić a ile będzie w taryfikatorze tylko kto to będzie sprawdzał i wydawał opinie celnik ? czyli trzeba by sie zatrzymać na granicy czy gdzie ja będę musiał sie z tym zgłosić bo np jak auto jest rozbite to przecież jego cena jest niższa niż w taryfikatorze o co z tym chodzi jak to jest z tym sprowadzaniem teraz jeśli ktoś wie proszę żeby mi to wyjaśnił w miarę szybko bo niedługo wybieram sie po bete do Niemiec i chciał bym już wszystko wiedzieć pozdrawiam <bmw_1> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 25 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2008 placisz w urzedzie celnym (we wro) i tam Ci nalicza polecam: http://www.autokalkulator.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konradbmw Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2008 Acha dzięki wielkie a może wiesz jeszcze o co chodzi z tym jak mam w ogłoszeniu auta z Niemiec napisane iż podatek VAT 19 proc podlega zwrotowi ? :roll: tzn jak odzyskać ten podatek pozdro <bmw_2> <bmw_1> uklon_bmw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosa Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 to chyba dotyczy platnikow VAT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konradbmw Opublikowano 27 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2008 czyli co idę sobie do urzędu i mogę odzyskać 19 proc od ceny auta ? :roll: :oops: nie kminie tego ale jeżeli by tak było to bardzo dobrze kurczę ale musiał bym być pewny żeby nie kupić a pózniej sie okaże że ni odzyskam szmalu bo jak patrzyłem po betach to tylko przy compaktach takie rzeczy piszą inne żądne nie :roll: lub ktoś wie dzie trzeba iść żeby dokładnie sie dowiedzieć jak jest z tym podatkiem lub gdzie przedzwonić pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi